Publicitat
Política · 16 de Febrer de 2012. 13:08h.

Barcelona seguirà multant pel CAT

L'abstenció de CiU, PSC i ICV i el vot en contra del PP tomben la proposta d'Unitat per Barcelona

Barcelona seguirà multant pel CAT

Un CAT en una matrícula

L'abstenció de CiU, PSC i ICV, juntament amb el vot en contra del PP, han impedit que s'aprovés la proposta d’Unitat per Barcelona (ERC-DC-RCat) per a que l'Ajuntament de Barcelona anul·lés d’ofici les multes motivades pel distintiu territorial CAT a les matrícules. La proposició, defensada pel regidor Joan Laporta, estava pensada per protegir els usuaris del CAT així com per "fomentar l’ús de l’adhesiu com a símbol de la catalanitat de la capital de Catalunya".

Unitat per Barcelona ha denunciat que CiU, quan estava a l'oposició, "va votar a favor d’aquesta mateixa proposta en la passada legislatura". En aquest sentit, Joaquim Forn (CiU) ho ha reconegut, però ha apuntat que la seva estada al govern els obliga "a ser responsables amb la ciutat”. Mentre que el regidor d'ICV, Quim Mestre, s'ha mostrat contrari a perdonar les multes pel CAT i tampoc no vol que els ciutadans puguin obtenir els adhesius a les Oficines d'Atenció al Ciutadà.

Per la seva banda, Assumpta Escarp (PSC), ha dit que la seva abstenció era una mostra de coherència respecte a la passada legislatura i ha agraït a CiU el seu canvi de posició. Finalment, el PP ha votat en contra de la proposta d’ERC-DC-RCat tot assegurant que “no s’hauria d’haver presentat mai aquesta proposta digna de perroflautas”.

Per últim, Unitat per Barcelona ha anunciat que seguirà "treballant perquè Barcelona sigui una ciutat lliure de multes al CAT", ja que consideren que "el distintiu territorial és un símbol d’identitat que afavoreix el reconeixement de Barcelona com a capital de Catalunya que, com indiquen els estudis, és una imatge molt més positiva que vincular la ciutat amb la marca Espanya".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#14 angel, cardedol, 18/02/2012 - 20:56

Posar CAT a sobre de la matricula ECSpañola? NO, GRÂCIES.

#13 xavier fabra, bcn españa, 17/02/2012 - 14:48

me parece muy bien que lo hagan que sigan multando , aunque el sector de chapa y pintura se vera afectado

#12 Santi, Mataró, 17/02/2012 - 06:35

Pero vamos a ver, que pongan el cat de las narices donde quieran, pero no dentro de la placa, leches!. Pero tan difícil es entender eso?. Nadie prohibe la colocación de la pegatina cat. Si se pegara otra pegatina diferente sería motivo de multa. La placa ha de permanecer limpia y la reglamentaria.

#12.1 Miquel, BCN, 17/02/2012 - 09:27

El CAT ha d'anar d'origen dins la matrícula.
Qui vulgui fer l'espanyol que s'hi posi un adhesiu amb la E, i que sigui motiu de multa.

#12.2 angel, cardedol, 18/02/2012 - 20:58

Llavors, CAT a la matricula ECSpañola, entenc que volem ser d´una regiò ECSpañola, no?

#11 luis, barcelona, 16/02/2012 - 23:27

Hace un par de años
fuí a un pueblo al que no nombraré y el MISMO ALCALDE me recomendó que guardara el coche en un lugar cerrado por que en la matricula se podia leer el lugar del concesionario donde lo habia comprado
¿Voy a volver por ahi FARDANDO DEL CAT?
NI LOCO, NI HARTO DE VINO

#10 Borratxera, El mon, 16/02/2012 - 17:52

Hòstia quina borratxera que porten aquest C i U,fa quatre dies ens instaven a posar el CAT i ara els és igual que ens multin, com quedem ? voleu una mica d'aigua del carme va bé per el mareig....