Publicitat
Política · 8 de Març de 2021. 12:50h.

Bárcenas engega el ventilador

Afirma en el judici que va lliurar sobres amb diners a Rajoy, però evita esmentar a Aznar

Bárcenas engega el ventilador

L'extresorer del PP Luis Bárcenas ha declarat davant del jutge que va entregar personalment sobres amb diner negre a l'expresident del Govern espanyol Mariano Rajoy i a altres dirigents del partit com Álvarez Cascos, Javier Arenas, María Dolores de Cospedal, Jaime Mayor Oreja y Federico Trillo.

"En alguna ocasió he lliurat sobres amb la quantitat que els corresponia a Álvarez Cascos, Javier Arenas, Mariano Rajoy, María Dolores de Cospedal, Jaime Mayor Oreja, Federico Trillo..." Bárcenas ha afegit que "hi ha dues persones a les que jo mai els hi vaig donar res, però figuren en els papers, que són Àngel Acebbes i Rodrigo Rato" i ha remarcat que "normalment era Álvaro Lapuerta qui lliurava les quantitats".

L'extresorer ha narrat com, quan el PP accedeix a Govern després de guanyar les eleccions de 1996, comencen a lliurar sobresous a persones amb càrrecs orgànics. "A l'arribar a el Govern, s'incorporen a l'Executiu i per la llei d'incompatibilitats suposava una minva econòmica molt important. Per això, la proposta que rep el tresorer és que no percebin menys diners", ha narrat.

Luis Bárcenas ha detallat que que els sobresous van començar quan Francisco Álvarez Cascos exercia de secretari general del PP. "És una instrucció que rep Lapuerta d'Álvarez Cascos i es va mantenir en el temps fins a 2008", ha apuntat.

Durant el seu relat de com van aflorar les seves anotacions amb la comptabilitat paral·lela, ha explicat que al febrer de 2013 quan es publiquen els 'papers de Bárcenas' a El País, és convocat a una reunió al despatx de l'advocat Javier Iglesias, llavors lletrat de Lapuerta, en el qual li plantegen la preocupació en el si de el partit per aquesta publicació.

Allà, segons el seu relat, li plantegen tornar a repetir aquests documents però canviant les quantitats i conceptes "per generar dubtes en l'opinió pública" de si eren originals o no. "Em van oferir 500.000 euros per tancar el litigi laboral", ha recordat d'aquesta reunió i que ell s'hi va negar perquè exigia la quantitat de 975.000 euros que era el que "corresponia" per la indemnització.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Pepa, Barcelona, 08/03/2021 - 17:44

Y el cum fraude y el moños revolcándose de risa.

#4 Benet S., Barcelona, 08/03/2021 - 15:17

En aquest dissortat territori ens convindria tenir un Barcenas que cantés totes les corrupcions d'aquesta banda de delinquents que tenim incrustats a les institucions, perque segurament superaria tots els nivells d'estafa que mai ens hagim pogut imaginar, començant pels 300milions que reparteixen als de la infectada tvres i d'altres xiringuitos

#3 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 08/03/2021 - 14:20

El problema de tener tantos expertos de la mentira en política, es que uno acaba por desconfiar de todos ellos

#2 Marcial, Santa Coloma, 08/03/2021 - 14:18

Mucho lirili pero poco lerele. Pruebas.

#1 Jos, VNG (155, please...), 08/03/2021 - 13:46

Sense proves no crec que això arribi gaire lluny...