Publicitat
Política · 7 d'Agost de 2018. 10:12h.

Bargalló defensa la "neutralitat política" de l'escola catalana

El conseller considera "llibertat d'expressió" els llaços grocs als centres educatius

Bargalló defensa la "neutralitat política" de l'escola catalana

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, considera que la col·locació de llaços grocs en centres escolars de Catalunya forma part de "la llibertat d'expressió", i en una resposta publicada al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya assenyala que són els equips directius els encarregats de garantir la convivència a les instal·lacions.

La diputada de Ciutadans, Sonia Sierra, li demana que aclareixi la presència "dels llaços grocs que hi ha a l'Institut Arnau Cadell, de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). Bargalló exposa que "el sistema educatiu de Catalunya exerceix les funcions que li són pròpies amb estricta neutralitat política i, d'acord amb l'establert en la Llei d'Educació, s'exclou qualsevol mena de proselitisme o adoctrinament".

El titular d'Ensenyament manifesta que "correspon als equips directius garantir el compliment de les normes de convivència i adoptar les mesures pertinents, donant compliment a les normes d'organització i funcionament del propi centre educatiu, i a la resta de normativa vigent". "La llibertat d'expressió és un dret fonamental que, òbviament i com a principi general, cal respectar", sentencia.

Finalment, diu que "si l'equip directiu d'un centre educatiu, com a autoritat competent per a defensar l'interès superior de l'alumnat, considerés que alguna mostra d'aquest dret pot suposar un conflicte en el si de la comunitat escolar, prèvia ponderació dels interessos enfrontats, establirà els mecanismes pertinents de mediació i promoció de la convivència".

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#31 Katerina, Tarragona, 07/08/2018 - 20:45

Aquest era un cadaver politic del tripartit i que un cop acabat l'atur l'han repescat per donar mes credibilitat als sediciosos amb personatges cada vegada mes despreciables. Fins que no s'apliqui un altre 155 dur i sever, aquesta colla de bandarres continuaràn amb les formes mes dictatorials a l'estil del malefic Companys en la seva epoca.

#30 Telamarinera , Vilanova, 07/08/2018 - 18:40

Muy hien definido lo q ha der l’escola. Partiendo de esa reflexión, la actual escola catalana responde a estos principios?.. una auditoría externa (al estado español y a la generalitat) sería/es urgente.

#29 LuisAlb, Zgz, 07/08/2018 - 18:10

John H. Elliott contaba que en una ocasión conversó con un universitario catalán y el chico se mostró empeñado en convencerlo de que la Guerra Civil había sido un conflicto de España contra Cataluña. Según el hispanista británico, toda una generación «ha aprendido una Historia deformada».Son los que han crecido dentro de la inmersión ling

#28 El moro chino multicultural, Tombuctú, 07/08/2018 - 16:18

¿Pero que dice este capón?? Si entre él y su mujer se llevan una millonada cada mes gracias al separatismo. Para dar lecciones de nada están. Suerte que los morochinos somos pocos, nos ayudamos y nos enteramos de todo. Menudos gallináceos.

#27 Eduardo González Palomar, Manlleu, 07/08/2018 - 16:05

Pues, Bargalló, esta 2237 fotos sugieren otra cosa: https://www.flickr.com/photos/100929805@N07/albums/72157663257244562 Facismo catalanista el justo, por favor.