Publicitat

Junqueras, Forcadell, Romeva i Bassa demanen l'absolució

Barra lliure

Els advocats d’Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Raül Romeva i Dolors Bassa han presentat els seus escrits de revisió de la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O després de la reforma del Codi Penal i demanen la declaració de falta de responsabilitat penal i la revocació de totes les penes.

Els dirigents republicans exigeixen la declaració de falta de responsabilitat penal absoluta. L’equip legal defensa que la celebració del referèndum de l'1 d’Octubre no pot comportar cap delicte ja que la il·legalitat dels referèndums va ser despenalitzada el 2005.

ELs advocats asseguren que, "en l’exercici democràtic de la tardor del 2017, no hi pot haver sedició, ni desordres públics, ni cap actuació sobre el patrimoni públic que impliqui una transgressió de normes penals".

També remarquen que la sedició "ha desaparegut, sense cap substitut en el Codi Penal" i que, per tant, no pot comportar responsabilitat penal de cap tipus. Es tractava d’"un delicte predemocràtic" que, com assenyalen en el text, “en massa ocasions” s’havia aplicat en accions “d’exercici de drets fonamentals”.

Així, els republicans incideixen en el fet que és el mateix legislador qui s’emplaça a “atendre les pautes d'actuació d’organismes internacionals” pel que fa al “respecte als drets fonamentals com a límit d’actuació dels poders públics”.

L’equip legal constata que els fets del judici del procés no constitueixen desordres públics. Ho fa després que la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat hagin posat sobre la taula aquesta possibilitat contra l’auto de Llarena, que ell mateix va excloure.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#14 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 25/01/2023 - 11:57

Allí donde hay barra libre lo encontrarán. También a la Bassa, otra que está a dieta.

#13 Chris, Lleide (RIP Cromañonia), 25/01/2023 - 09:30

Si volen un mastegot també ho poden demanar, jo no tindría CAP problema en contribuïr ja que es un dret social fonamental: s'ho han guanyat a pols

#12 no soy nadie, barcelona, 25/01/2023 - 08:45

oye, voy a probar yo: QUIERO EL BARCO PIRATA DE LOS CLIKS DE FAMOBIL QUE AÑO TRAS AÑO EL DESTINO ME NIEGA INJUSTIFICADAMENTE. A ver si hay suerte.

#11 Ojotuerto, Calafell.TAB, 25/01/2023 - 08:44

Oriol Montilla !!!!!

#11.1 no soy nadie, esplugues de llobregat, 25/01/2023 - 11:22

Verás tú que risas. Estos, y la derecha, se acuestan juntos a la menor oportunidad ¿no ves que son todos extrema derecha, en especial ERC y junts?

#10 Leonor, Figueres, 25/01/2023 - 08:31

Preparaos cuando gobierne la derecha...