Publicitat
Política · 26 d'Abril de 2018. 18:04h.

Barra lliure en immigració

Demanen papers sense contracte, el tancament dels CIEs, la derogació de la llei d'estrangeria, la legalització del top manta i sanitat per tothom

Barra lliure en immigració

Tancada a l'Escola Massana

La cinquantena d'immigrants que s'han tancat a l'antiga Escola Massana de Barcelona han llançat una bateria de demandes a les institucions. Els tancats demanen papers sense contracte, nacionalitat sense exàmens, el tancament dels CIEs, la derogació de la llei d'estrangeria, l'anul·lació de les fronteres, la legalització del top manta i sanitat per tothom. Els immigrants -que han rebut el suport de l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau- van iniciar la tancada dissabte al vespre després d'una assemblea per debatre sobre la situació "d'indefensió" i "falta de drets que pateixen" i demanen entre altres coses:

-Drets per a les persones immigrants i refugiades
-Papers sense contracte
-La nacionalitat sense examen ni taxes.
-El tancament dels CIES.
-La derogació de la llei d'estrangeria.
-L'anul·lació de les fronteres.
-La despenalització de la venda ambulant.
-L'empadronament i sanitat per a tothom.

El tancament vol emular els tancaments d'immigrants que es van produir a esglésies de Barcelona l'any 2001 i el 2005, "volem mostrar a tota la societat la nostra situació, dir-li clarament que si no lluitem totes i tots serem explotades i discriminades" asseguren. Els immigrants han organitzat la tancada per denunciar la indefensió i la "violència racista" que pateixen, en alguns casos de les mateixes institucions, i demanar més flexibilitat en la llei d'estrangeria.

whatsapp-image-2018-04-26-at-18.13.23.jpeg

Els organitzadors de la iniciativa manifesten que "estem fartes que se'ns criminalitzi, se'ns culpi de la crisi econòmica, es menteixi afirmant que no paguem impostos com si no paguéssim l'IVA en totes les nostres compres. Cansades que la majoria de partits ni ens mencionin als seus programes, perquè no votem". A més, s'han mostrat "irritades que els ajuntaments no compleixin les seves pròpies lleis, com en l'empadronament, o que les mocions municipals i parlamentàries sobre acollida, papers sense contracte, padró sense domicili... siguin paper mullat, per això exigim la fi del racisme institucional" han reclamat.

També han alertat de les nefastes conseqüències que comporta no disposar de papers: "el no tenir papers ens priva a més de la sanitat, d'una educació més enllà dels 16 anys, del dret a un habitatge digne, de poder viatjar a veure les nostres famílies, de reagrupar-nos amb els nostres fills. I ens pot portar a un CIE i a l'expulsió, si la policia ens agafa per a alguna batuda. 'Per això, exigim la derogació de la Llei d'Estrangeria!".

Els convocants han remarcat en un comunicat que "quan tenim papers, tampoc tenim els drets de qualsevol treballador. Sense nacionalitat no tenim dret al vot, ni tampoc ens poden triar; tampoc podem viatjar lliurement a la recerca de treball fora del territori espanyol" denuncien. "El racisme institucional, entre altres coses, s'expressa en l'espera del tràmit de tres a cinc anys per definir si et donen el passaport o el DNI, l'administració de justícia fa tres anys d'endarreriment i la població migrada ha d'esperar aquest procediment 'tortuga', moltes vegades sense cap tipus d'informació sobre l'estat dels expedients" lamenten.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#13 pepe, andorra, 27/04/2018 - 14:17

inmigración? es una invasión en toda regla....¿Alguien es tan amable de explicar como funcionaba el asunto de los extranjeros en la democracia ateniense?

#10 Sergi, Barcelona, 27/04/2018 - 13:15

Y todo esto con el apoyo incondicional de super Ada Colau que tiene la ciudad hecha una ruina y se sigue dedicando a activista a tiempo completo.

#9 a quien corresponda, Barcelona, 27/04/2018 - 10:03

Vaya REPUBLICA se está fabricando en Cataluña, con más extranjeros que autóctonos. Veremos a quien le piden una nueva independencia en un futuro.

#8 Soloesmiopinion, Tabarnia , 27/04/2018 - 07:47

Y la colau apoyando esto. Aquí un pequeño ejemplo de la Barcelona que esta dejando esta tiparraca y sus amiguitos :
https://cronicaglobal.elespanol.com/vida/guerra-control-droga-vila-olimpica_137222_102.html
El que la vuelva a votar o es un mafioso o un tarado.

#7 Aníbal, BCN, 26/04/2018 - 22:33

Y también dos huevos fritos.

#7.1 pepe, andorra, 27/04/2018 - 13:11

en lugar de dos, pon tres....