Publicitat
Política · 8 de Gener de 2014. 13:01h.

Barroso exclou Catalunya de la UE en cas d'independència

El president de la Comissió diu que "els tractats ja no serien aplicables al territori"

Barroso exclou Catalunya de la UE en cas d'independència

Mas, amb Durao Barroso, en una foto d'arxiu

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha respost la carta enviada pel president de la Generalitat, Artur Mas, manifestant que el procés sobiranista i la consulta pertanyen al "debat nacional", segons ha explicat el portaveu comunitari Olivier Bailly.

"El president li ha reiterat que no és el paper de la Comissió Europea donar opinions sobre els esdeveniments polítics que estan esdevenint. L'organització d'un referèndum és un assumpte que pertany al debat nacional espanyol", ha afegit Bailly en roda de premsa.

Barroso, en una carta de sis línies i escrita en anglès, li explica a Mas que "no és el paper de la Comissió en els tractats donar una opinió sobre els esdeveniments polítics i l'organització d'un referèndum", ha dit el seu portaveu. "Això correspon al debat nacional i a la situació jurídica als estats membres", afegeix.

"Pel que fa a les conseqüències que aquesta situació i aquest futur esdeveniment podria tenir sobre el dret europeu, el president remet a les declaracions que ja ha fet", ha prosseguit Bailly.

En la seva última declaració sobre Catalunya -que data del 20 de novembre i és una resposta escrita precisament a l'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa-, José va tornar a deixar clar que quedarà fora de la UE si s'independitza.

"La UE es basa en els Tractats, aplicables únicament als estats membres que els han aprovat i ratificat. Si una part del territori d'un Estat membre deixés de ser part d'aquest Estat per esdevenir un nou Estat independent, els tractats ja no serien aplicables al territori", va explicar llavors Barroso.

Publicitat
Publicitat

197 Comentaris

Publicitat
#124 catalanoide, CAT, 09/01/2014 - 22:48

Conclusión: Hay que reformular las preguntas del referéndum

#123 Guillem, BCN , 09/01/2014 - 18:17

Es mejor estar fuera de la UE que dentro de España
la situación no da para más por ahora .
Solicitar la Independencia y tratado de adhesion a la UE ..! y ellos decidirán

#122 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 09/01/2014 - 11:55

Més val estar fora d´Europa que dins d´Espanya.

#122.1 iñigo, bilbao, 09/01/2014 - 12:27

Siempre me sorprenderá la capacidad del fanatismo de autojustificarse. Cataluña, como Corea del Norte. ¡Bravo!

#121 iñigo, bilbao, 09/01/2014 - 10:59

Incomprensiblemente, muchos siguen sosteniendo que Cataluña seguiría perteneciendo a la UE. Por favor, que me hagan la misma lobotomía a mí que a ellos. Yo también quiero ser estúpidamente feliz....

#120 Kropotkin, Vic, 09/01/2014 - 09:16

¿Porque TV3 aun no ha sacado el documental "La familia iBarroso? Ya tardan. Que descoordinación estelada. El Régimen acabará mal si esto sigue asi.