Publicitat

La consellera diu ara que "si hagués viscut a Cuba, hauria marxat del país"

Bassa afluixa

Dolors Bassa, en una foto d'arxiu

La consellera de Treball, Afers Socials i Familia, Dolors Bassa, ha afluixat amb els elogis a la revolució cubana i ha aclarit ara que "si hagués viscut a Cuba, hauria marxat del país perquè la llibertat està per sobre de tot".

Bassa ha manifestat en declaracions a El món a Rac-1 que "Fidel Castro sí que va ser un dictador, sí que ho condemno, sí que hi hauria d'haver hagut democràcia i eleccions", però ha remarcat que "més enllà d'això poso sobre la taula les dades".

"Estic totalment en contra de les maneres però defenso el caràcter social de la revolució" perquè, segons ha dit, "ha estat una dictadura, no hauria d'haver durat tot el temps que ha durat, hauria d'haver fet eleccions abans". "El context de Cuba en l'entorn que té és el país on les polítiques socials s'han desenvolupat millor. Castro també va suposar un canvi. No he qüestionat mai com ha anat tot després", ha assenyalat.

La consellera ha destacat que "s'ha de posar en valor l'educació, el nivell d'universitaris. Una altra cosa és els llibertats i cap a on han d'anar els canvis, que hi han de ser. Però la figura de Fidel Castro també s'ha de posar en valor".

Dolors Bassa, en aquest sentit, ha explicat que "he estat als països de l'entorn (Haití, Guatemala, El Salvador) i no tenen res a veure amb Cuba". "Cuba s'ha de mirar des de l'entorn on està. No es pot comparar amb cap país d'Europa. El que ha aconseguit Castro durant molts anys és treure l'analfabetisme, la desnutrició, tothom té aliment".

Finalment, ha indicat que "Fidel Castro va fer un canvi, una revolució, que les dades i la gent ho diuen". "Tots els que han marxat tenen una educació que sense Fidel Castro potser no haguessin tingut", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 28/11/2016 - 13:41

Por su boca los conoceries i aquesta dona, que te un exuberant background, ho confrima.

La capacitat que te el partit dels benachs per fabricar i descobrir joies del sarsuelerisme es inaudita.

#9 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 28/11/2016 - 12:44

Por su boca los conoceries i aquesta dona que te un extraordinari background ho confrima.

La capacitat que te el partit dels benachs per fabricar i descobrir joies de la antropologia experimental es inaudita.

#8 botifler1914, Sinitaca, 28/11/2016 - 12:08

Dolors sabes la forma de que no te entren moscas en la boca?????

#7 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 28/11/2016 - 11:45

Aquesta dona no es la mateixa que assegura que desde Andalucia li envien trens plens de criatures del mon lumpen enganxades a la cola de la mateixa manera que altre gent del Front Nacional del que ella forma part afirma que la dictadura franquista enviava a Catalunya centenars de milers de colons espany

#6 Raul, Barcelona, 28/11/2016 - 11:06

Osea, que de Cuba se hubiera ido, y de España (país no democrático según ella), no se va ni con agua caliente.... No estará tan mal entonces aquí