Publicitat
Política · 5 d'Octubre de 2017. 09:36h.

Basté baixa del vaixell

El periodista diu no a la DUI

Basté baixa del vaixell

El periodista Jordi Basté, en el seu Davantal a El món a RAC1, ha explicat que “amb una part d’amics de la redacció de RAC1, vam debatre improvisadament sobre si la DUI (declaració unilateral d’independència) era una bona idea. Majoritàriament era no. Va ser un debat enriquidor. Jo aposto pel no”.

Basté destaca que “mai els independentistes havien estat tan a prop. Mai. Però tenint en compte la fragilitat del moviment, si el comparem amb la potència de la unitat d’Espanya, ha de saber moure molt bé les seves fitxes”.

El periodista s’ha preguntat “què es guanya amb una declaració unilateral dilluns? Aquesta és la pregunta. Un martiri? L’aplicació de l’article 155 de la Constitució? Això, tot sigui dit, seria un error descomunal del govern d’Espanya. L’empresonament dels líders catalans? Una manifestació de 3 o 4 milions de persones? Incidents greus? I després, què? Què passarà?”.

També considera que “el segle XXI juga a favor de l’independentisme perquè la imatge és molt important i s’està jugant, malgrat les complexitats del sistema, amb bons moviments. Tot i els errors, alguns de greus (els dos dies d’aprovació de les lleis del referèndum i de transitorietat al Parlament van ser una pífia), els errors del govern del PP són molt pitjors”.

“El volum de la divisió que generen polítics del PP -començant per la vicepresidenta i seguint pel seu portaveu- és terrible. De fet, els seus errors són tan descomunals que juguen a favor de l’augment de l’independentisme”, ha constatat.

“Alguns segur que diuen, i probablement amb raó, que els que estan ara en contra de la DUI són, amb perdó, uns cagats seguint instruccions de no sé què o de no sé qui. Res. Deu ser l’edat que et dóna una perspectiva de defensa exacerbada de la teva tribu. Un discurs més moderat, més conservador, més de tieta. Pot ser. Però, a la vegada, la imatge d’una declaració de desconnexió a partir de com es va desenvolupar el referèndum de diumenge serà difícil de justificar a Europa”, adverteix.

“Amb policies requisant vots, amb gent amagant urnes en diferents llocs. Com a impacte democràtic és únic, però la seva validesa jurídica no tindrà gaires suports en aquesta enquistada i decebedora Europa. Aquest és un país de pau i així ha de continuar sent. Som hereus del discurs del violoncel.lista Pau Casals davant les Nacions Unides, fa 45 anys”, ha remarcat. “Abans de dilluns escoltem repetidament el discurs. País de pau. País de Pau Casals. I tothom a comptar fins a deu. I a somriure”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

91 Comentaris

Publicitat
#78 Sergi , Barcelona, 06/10/2017 - 17:40

RAC1, 8TV, Catalunya Radio, TV3 son y han sido los organos de propaganda y agitacion de la sedicion ahora habra que pasar cuentas con todos los que han alimentado el monstruo, con todos los que nos han llevado a este desastre descomunal.

#77 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS , LAS RATAS COVARDES SON LAS PRIMERAS EN ABANDONAR EL VEIXELL CUAN SE ENFONSA RES MÉS A DIR DIU LA, 06/10/2017 - 03:51

JA UNA DITA i no falla que diu LES RATES SON LES PRIMERES DE ABANDONAR EL VEIXELL CUANDO ESTE SE UNDE Pues esto sobre ELS COVARDS Que ara abandonen se acojonan i se ban de Catalunya i tot ALGUNS .ARA NO PODRAN CRIDAR NO TENIN POR Ja que si TENEN POR .Santi Vila el Conseller tambe Baixa del Veixell pero este es normal no es independentista

#76 Aran non ei Catalonha, Bcn, 05/10/2017 - 19:21

Ara sa fet botifler, huy huy huy.
Pitxor que en Serrat, enemic public de tv3%.

#74 Shsa , Barcelona , 05/10/2017 - 17:45

Hace mucho tiempo que no escucho rac1 o cat radio, hasta en los deportes había adoctrinamiento.
Cuando el 1-0 lo puse por casualidad y el clapes y compañía daban pena, "humor", en cinco minutos fue una oda a la "xenofobia" añadiendo apología de la violencia, pornografia nacionalista podría llamarse lo que hacen, tv3, cat radio, godo, et

#73 Toni, Barcelona, 05/10/2017 - 17:22

Este tio,bueno,todo Rac1 en general han sido una maquina perfecta al servicio del nacionalismo.Han sabidobhacer hacer buenos programas,modernos,con toques de humor,buenrollistas pero 100% al servicio del procés y eso ha calado en la gente.Han hecho mucho daño