Publicitat
Política · 7 de Setembre de 2010. 20:01h.

Batalla contra les 'multes lingüístiques' a Madrid

Botiguers sancionats apel·len al Defensor del Pueblo perquè recorri davant el Constitucional

Batalla contra les 'multes lingüístiques' a Madrid

Els dos empresaris sancionats i el diputat José Domingo, a la seu del Defensor del Poble

El diputat al Parlament del Grup Mixt, i President de l'Associació Impuls Ciutadà, José Domingo, ha presentat aquest dimarts a Madrid, davant el Defensor del Poble, una sol licitud d'interposició del recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei catalana 22/2010, de 20 de juliol, del Codi de Consum de Catalunya.
 Domingo ha anat acompanyat de Feliciana Piris i Xurde Rocamundi, comerciants sancionats a Barcelona per infracció a la Llei de política lingüística.

Els tres han estat rebuts per la Defensora del Poble en funcions, María Luisa Cava de Llano, qui els ha manifestat que "estudiarà jurídicament la petició". Tant el diputat, com els comerciants, consideren que és "inconstitucional sancionar por motivos lingüísticos". Segons Domingo, la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut "declaró que no existe obligación generalizada de conocer el catalán y que la Administración sólo puede exigir este conocomiento en los ámbitos educativos y funcionarial".

"Además, la sentencia recuerda que no existe obligación individual de conocer o utilizar ni el catalán ni el castellano por  los empresarios y el personal a su servicio en las relaciones de consumo, por lo que se han de entender inconstitucionales las multas lingüísticas", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Carles, Barcelona, 08/09/2010 - 15:04

En català o emigra, padeixes d'una malatia realment forta! Entenc que no t'agrada esser espanyol però amb aquest nacionalisme friki només provoques als contraris al independentisme a redoblar els seus esforços. No veus el mal que estàs fent?

#19 En català o emigra!, Lleida, 08/09/2010 - 14:39

Carles doncs a veure si viatges més perquè el teu nacionalisme espanyol fa pena..A Londres no cal obligar a retolar en anglès perquè no tenen un % altíssim d'immigrants espanyols inadaptats, garrulos i miserables que menypreen el país que els acull.

#18 Carles, Barcelona, 08/09/2010 - 12:08

Núria, és molt evident que no has viatjat mai a londres o París, on pots trobar retols en gairebé totes les llengues. No em recordo qui ho va dir, per`és cert que el Nacionalisme és una malaltia que es curi viatjant.

#17 NUCOLÁS, BCN, 08/09/2010 - 10:31

"Nacionalismo Espñññol? No Gracias: ¿Quieres decir que sin ti, por ejemplo yo no tendría entidad?... Si fuiste a un colegio de pago, ya puedes ir a que te devuelban el dinero.

#16 NICOLÁS, Bcn, 08/09/2010 - 10:24

Nuria; ¿En Londrés o en París es lengua cooficial el español? ¿Sería bueno en una hipotética nación catalana independiente saltarse las leyes? ¿Por qué en España, sí? Reflexiona que dejarse llevar por las tripas no es muy inteligente.