Publicitat
Política · 25 d'Abril de 2018. 18:46h.

Batalla pel control del Col·legi d'Arquitectes

Entre 'indepes' i unionistes

Batalla pel control del Col·legi d'Arquitectes

Lluís Comerón va ser degà del COAC fins al 23 de gener (Foto: Infoconstrucción)

El Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) -juntament amb el de Metges o el d'Enginyers Industrials- van ser dels que més es van posicionar abans del referèndum de l'1-O a favor del procés. El COAC, juntament amb més de noranta col·legis professionals, associacions, fundacions i entitats van impulsar un manifest de suport a l'1-O en el que, entre altres punts, es demanava que "els ciutadans de Catalunya puguin exercir tots els seus drets democràtics, entre ells el de vot i d'expressió, sense limitació i en llibertat". 

El manifest també defensava que "un referèndum és una eina inclusiva, que ha de permetre la lliure expressió dels diversos posicionaments que els ciutadans de Catalunya tinguin respecte a la relació política de Catalunya amb l'Estat espanyol".

La justícia, però, va anul·lar l'adhesió del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) al manifest. Un grup de col·legiats van denunciar que l'adhesió al manifest sobiranista vulnerava la seva llibertat ideològica, i un jutjat de Barcelona els hi va donar la raó en considerar que els col·legis de col·legiació obligatòria no poden entrar en política. 

Ara, un grup d'arquitectes contraris al procés i "preocupats per la utilització política del COAC" anomenat 'Arquitectos Unidos', denuncia que "el Col·legi ha perdut el rumb en els últims anys en estar més pendent del procés sobiranista que de prestar suport als professionals i col·legiats". 

'Arquitectos Unidos' es presenta demà al Col·legi de Periodistes de Catalunya per reivindicar "un col·legi neutral, obert, pròxim i àgil. Un col·legi al servei de la societat, que ofereixi solucions reals als problemes reals dels arquitectes". Segons afirmen, la seva candidatura "defensa un COAC lliure d'ingerències secessionistes". El pròxim 10 de maig se celebraran les eleccions del COAC per escollir els òrgans de govern i representants. El Col·legi té més de 10.000 arquitectes col·legiats per tot Catalunya.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 Rodejet, Barcelona, 26/04/2018 - 13:44

Té gràcia que aquells que més han contribuït a la separació i a la fractura es presentin com " Arquitectos Unidos ".
Dime de qué presumes y te diré de qué careces ".
El fonamentalisme espanyol pretén dividir la societat entre bons, els tabarnaris, antigament coneguts com espanyols, i els dolents, els catalans.

#2.1 pepe, andorra, 27/04/2018 - 14:42

no desvíes el asunto, pq aquí lo grave es la infiltración q hace el separatismo en los colegios profesionales, dos regímenes totalitarios hicieron lo mismo, le primero el del NSDAP y el segundo el soviético. El mero hecho de pretender infiltrarse en una asociación profesional ya es totalitarismo a mi entender.

#1 Lolo, Tabarnia, 25/04/2018 - 19:46

Aqui ya no se calla nadie....
Y mira que hubiera sido sencillo mantener las cosas como antes del Estatut.... y hubieran seguido en el poder, y nadie hubiera cuestionado nada..... Ahora han levantado a mas de la mitad de la poblacion, y ya no se callan.
Artur, que poca vision!

#1.1 soloesmiopinon, Tabarnia, 25/04/2018 - 23:20

Como dice aquel (no recuerdo su nick): "Con lo bien que vivíamos cuando solo se dedicaban a robar...."