Publicitat
Política · 18 d'Abril de 2019. 11:36h.

Batet creu que el Parlament ha perdut "prestigi"

"Governés qui governés, tots el sentíem com a propi, jo crec que això s'ha trencat"

Batet creu que el Parlament ha perdut "prestigi"

La ministra i candidata del PSC per al 28-A, Meritxell Batet, ha afirmat que troba a faltar "el prestigi" que tenien les institucions catalanes i ha lamentat que s'hagi "trencat" el sentiment de pertinença cap a elles.

"Jo trobo a faltar el prestigi que tenia el Parlament de Catalunya, la presidència de la Generalitat, que governés qui governés, tots el sentíem com a propi, jo crec que això s'ha trencat d'alguna manera" ha manifestat Batet en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dijous al matí.

La ministra ha defensat reforçar l'autogovern de Catalunya i posar les institucions de l'autogovern "al màxim nivell" com a element d'acord en la societat. "On ens podem trobar tots és en el reforçament de l'autogovern, en recuperar i tornar a posar les institucions de l'autogovern al màxim nivell on era" ha apuntat en l'entrevista.

Batet ha destacat la importància d'aquests comicis perquè s'escollirà entre "un govern que vol suspendre l'autonomia i derogar el títol vuitè de la Constitució", i un altre que aposti per mantenir el sistema autonòmic i aprofundir en la descentralització i l'autogovern. La ministra no ha volgut posicionar-se sobre possibles pactes electorals i ha dit que "ara per ara no podem descartar res".

La candidata socialista ha defensat el compromís "inequívoc" de l'Executiu espanyol per salvar immigrants al Mediterrani i ha afirmat que el Govern espanyol ha salvat 50.000 persones. "El compromís amb els drets humans i salvar vides a la Mediterrània és claríssim. Vull recordar que el Govern d'Espanya és el govern que més vides ha salvat en 2018, més de 50.000 vides al mar" ha subratllat.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Mefisto, BARCELONA , 19/04/2019 - 16:07

I el PSC, el "grasset" i vosté també! Tot!

#3 Pepon , Barcelona, 18/04/2019 - 20:33

Jejeje, nunca tuvo mucho pero lo de ahora es desprestigio a paladas

#2 Vikander , Cornellá , 18/04/2019 - 18:00

Y tú crees que reforzando el autogobierno y dando aun más poder a los indepes se recuperará el prestigio de algo?