Publicitat
Política · 22 de Maig de 2019. 11:35h.

Batet dóna per feta la suspensió dels diputats presos

La presidenta del Congrés diu que el reglament i la Llei d'Enjudiciament Criminal són "bastant clars"

Batet dóna per feta la suspensió dels diputats presos

La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, ha assenyalat l'endemà de la seva designació que "tot indica" que els diputats catalans en presó preventiva hauran de ser suspesos perquè no podran exercir plenament les funcions per a les quals han estat elegits.

Batet ha subratllat en una entrevista a la 'Cadena Ser' que tant la Llei d'Enjudiciament Criminal com el Reglament del Congrés són "bastant clars" en aquest sentit. Tot i això, ha cridat a respectar els temps i esperar que es reuneixi la Mesa de la Cambra per decidir sobre les sol·licituds de suspensió d'Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sánchez.

Després de la seva trobada amb el Rei Felip VI, Batet parlarà amb els membres de la Mesa per fixar una reunió aquesta mateixa setmana, tot i que no ha garantit que es pugui dictar una resolució abans de les eleccions de diumenge.

Ha assegurat que si ho creuen necessari, demanaran un informe als serveis jurídics de la Cambra, perquè la decisió que prengui la Mesa "no serà política", sinó "estrictament jurídica", perquè "és una qüestió d'aplicació de l'ordenament jurídic".

La Fiscalia, per la seva banda, ha demanat avui al Tribunal Suprem que suspengui a Junqueras, Turull, Sànchez, Rull i Romeva malgrat que el Tribunal ja va deixar en mans del Congrés i el Senat aquesta decisió. Ho ha va fer amb un ofici que els va enviar el divendres de la setmana passada, juntament amb la providència amb la qual va autoritzar els presos a recollir l'acta.

Les declaracions de Batet i la petició de fiscalia arriben després que la vicepresidenta en funcions del Govern espanyol, Carmen Calvo, donés ahir per fet que els presos independentistes seran suspesos perquè "estan encausats i no poden exercir el seu càrrec". En aquest sentit, va destacar que el reglament "ho diu amb claredat".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#10 =Las "PROFECÍAS" sobre El "PRUSÉS"=...¡Ay de los que decretan estatutos inicuos, , ...y de los que constantemente escriben decisiones injustas! ... ... ... ... ... ... ... , 22/05/2019 - 18:27

1.- Ya lo dijo el GURÚ-AZNAR:
¡Antes se ROMPERÁ CATALUÑA que ESPAÑA!
Los separatistas...¡se 'matarán' entre ellos!

2.- APOCALIPSIS 6:4 : ...se matarán unos a otros...
[Isaías 10; Isaías 11; Isaías 12; Isaías 13; Apocalipsis 6 ]

3.- GOYA : 'Conjuro y Aquelarre' ...Saturno devorando a sus hijos...

#7 Ui, Vich! Què antich! Parleu lo pus bell catalanesch que en el món s'hi ha..., ...ARIBAU va escriure en...LLEMOSÍ !!!, 22/05/2019 - 16:39

La MENTIRA 'GÖEBBELIANA' de los "mil-heridos"...
cuando en REALIDAD fueron SÓLO =2=...
el 'ESPAÑOL' 'del OJO',
que estuvo todo el tiempo
ARROJÁNDOLES VALLAS de HIERRO
a los policías...
y el que padecía del CORAZÓN,
que fue a 'proclamar' 'La Republiqueta de Fireta'...

#4 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 22/05/2019 - 15:23

Mareando la perdiz. Ya sabemos que no los vas a suspender hasta que no pasen las elecciones para dar la imagen de lo buenos y comprensivos que sois los socialistas con los separatistas, algo evidente por otra parte. Lo preocupante será si el lunes no los has suspendido ya. Se te verá el plumero.

#3 botifler1914, Vaterlu, 22/05/2019 - 13:42

Pues ya sabes, lo bueno, si breve, dos veces bueno.

#2 Martín, Barna., 22/05/2019 - 12:20

Trobo bé que no s'especuli més. Mal començaria aquesta legislatura, amb aquestes persones llançant proclames .
Trobo molt criticables les paraules de Irene Montero.