Publicitat
Política · 23 de Maig de 2019. 16:39h.

Batet retarda la decisió

Demana als lletrats de la cambra un informe sobre la suspensió dels diputats presos

Batet retarda la decisió

Mertixell Batet

La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, ha demanat als lletrats de la cambra baixa un informe sobre la suspensió dels diputats d'ERC i Junts per Catalunya en presó preventiva. Batet ha argumentat que la sol·licitud és per “garantir que les decisions que es prenguin al respecte siguin estrictament conforme a dret i amb el màxim de seguretat jurídica”.

“La Mesa no té cap intenció de dilatar o d'ajornar aquesta decisió, perquè pensem que és una decisió substancial”, ha assegurat la presidenta del Congrés. També ha al·legat en roda de premsa aquest dijous que l'informe dels lletrats pretén “dotar de més garantia que la decisió en cap cas és discrecional ni tampoc és en cap cas política”.

Batet ha anunciat que la Mesa del Congrés es reunirà aquest divendres al migdia per analitzar l'informe i prendre una decisió sobre la suspensió dels quatre diputats presos amb “la major celeritat possible”, però evitant concretar cap data.

La Mesa de la cambra baixa ha pres aquesta decisió després que el Tribunal Suprem hagi retornat a Batet la decisió sobre la suspensió dels parlamentaris a la presó preventiva. El TS considera que és la Mesa qui té competències per fer-ho.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Eva, Enmig del no res, 23/05/2019 - 21:04

Y solo lleva un día. Nos esperan años de gloria.....

#10 kno kno, Barna, 23/05/2019 - 19:35

Y así desvía la atención de la incorporación de podemitas a cargos estatales.. que Dios nos proteja a todos

#9 Abel C., Barcelona, 23/05/2019 - 18:45

Esta se cree que aún está en el Parlament en vez de en el Congreso de los Diputados...

#8 Agustino, Barcelona, 23/05/2019 - 18:13

El próximo lunes los "engaña-bobos" del PSOE van a traicionar a unos o a otros. Seguramente a España y a los españoles. Pero no pasa nada, el voto "chupiguay" no se enfada aunque se la metan doblada.

#7 Maria, Barcelona, 23/05/2019 - 17:55

Sálvese quién pueda... Este país no tiene arreglo, salimos de Malaga pará acabar en Malagon... De aquí a 4 años dejan el país hecho trizas.