Publicitat
Política · 20 de Febrer de 2020. 19:15h.

Batlle acusa Buch de prevaricació

Interior va identificar els manifestants que van tallar la Meridiana durant dos mesos sense permís i no va fer res

El tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha acusat al conseller d’Interior, Miquel Buch, de prevaricació per no actuar contra els talls de la Meridiana, malgrat que els Mossos d’Esquadra van identificar els manifestants que van bloquejar la via durant gairebé dos mesos sense tenir permís.

Batlle ha assegurat en una entrevista al programa ‘Versió Rac1’ que entre els dies 15 d’octubre i 8 de desembre “aquestes manifestacions no van ser comunicades”. “Ens consta que el cos dels Mossos d’Esquadra va aixecar actes, i no ens consta en absolut que hi hagi hagut cap expedient sancionador”, ha argumentat.

“Hi ha hagut enfrontaments amb la Guàrdia Urbana, amb els conductors, hi ha hagut una situació d’intimidació a l’activitat ordinària d’aquests carrers”, ha explicat, després que el presentador, Marc Serra, hagi recordat que per a la Generalitat “no hi ha riscos” a la Meridiana.

El periodista ha subratllat que una manifestació sense molèsties “sembla que no vagi enlloc”, tanmateix, el responsable de seguretat del consistori barceloní ha reclamant “ponderació”. Ha defensat el dret a manifestar-se, pel qual “hi hem lluitat molt”, però ha denunciat que “l’ocupació permanent d’una cruïlla tan neuràlgica com la de Fabra i Puig amb la Meridiana, durant 130 dies, és un abús”.

“Una quarantena, una cinquantena de persones, a vegades no han arribat ni a la vintena, es permeten el luxe de causar un perjudici extraordinari a milers de ciutadans. Hi ha dies que s’han creat cues de fins a 50 quilòmetres”, ha al·legat per justificar els “abusos”.

Batlle també ha exigit una “regulació” d’aquesta protesta, com ara “limitar-la en el temps i en l’espai”, per evitar una “col·lisió de drets”. “Si després de 130 dies de talls, de molèsties als veïns, als vianants, als comerços, als conductors no es considera que hi ha una vulneració del dret a la circulació, a la deambulació i al lliure comerç… em sembla clar que hi ha col·lisió de drets”, ha sentenciat.

Marc Serra ha comparat la protesta dels taxistes amb la de la Meridiana per demanar-li si “amb els taxistes no s’hi posen pegues”, però sí amb les que bloquegen l’avinguda. El tinent de Seguretat ha indicat que no sóc accions equiparables, perquè la dels taxistes “va ser molt més limitada en el temps”. “130 dies és un abús”, ha reblat.

El presentador ha volgut saber “quin final té” i si l’Ajuntament “només pot fer informes” per enviar-los al Departament d’Interior. “Només podem fer informes”, ha explicat el tinent d’alcalde, alhora que ha apel·lat al “civisme” dels manifestants i ha demanat a Interior que “acoti aquest dret de protesta”.

Albert Batlle i Miquel Buch, en una imatge d'arxiu
Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Ramon, Maraesme, 21/02/2020 - 06:44

Doncs si es així, que l'Ajuntament denunciï els Mossos i ea Buch com al seu responsable
Aquest noi, que encara no es creu que hagi arribat a conseller amb el nivell que te, es mereix una lliçó de humilitat va de sobrat i cal que el posin en ordre

#2 Gordon Slim, somewhere, 20/02/2020 - 21:16

El tal Marc Serra digamos que se le nota un poco de qué pie calza no? Jaja jaja jajajajaja

#1 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 20/02/2020 - 19:26

No tienes lo que ha de tener un hombre para ponerle la denuncia de verdad y no sólo de labia