Política · 19 de Febrer de 2020. 10:31h.

Batlle culpa Buch dels talls a la Meridiana

"El dret de manifestació té uns límits que Interior no ha volgut aplicar"

El tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, en una entrevista a Els Matins de TV3, ha carregat contra el conseller d'Interior, Miquel Buch, a qui responsabilitza dels talls de la Meridiana. Batlle ha dit que aquestes protestes "son un abús" i ha retret a Buch haver ignorat les seves peticions via carta perquè s'aturin, al·legant "dret de manifestació". "No accepto lliçons", ha remarcat en aquest sentit.

La protesta es va iniciar ara fa 128 dies i Batlle ha revelat en aquest sentit que "van començar a comunicar aquesta manifestació el 8 de desembre. Fins aleshores no ho havien fet. Va ser quan els Mossos van començar a aixecar actes, aleshores se'ls hi va demanar que comuniquessin i van comunicar".

"Escolti, això és un abús", ha considerat el tinent d'alcalde, a més de recordar que "el dret a manifestació té uns límits que el departament d'Interior no ha volgut aplicar". "S'ha d'acabar amb aquesta situació, està produint problemes importants", ha reclamat Batlle. També ha lamentat que "no només hem rebut queixes sinó que es pretén que nosaltres en siguem responsables".

"Els que estan a primera línia del conflicte és la Guàrdia Urbana, que ha de garantir els elements de mobilitat. Per tant, el ciutadà normal no entén. 'Escolti, vostès porten un uniforme', però és que aquest tema no és la nostra competència, és competència d'Interior, ni tan sols dels Mossos perquè ells compleixen ordres", ha assenyalat.

"Ho hem dit per activa i per passiva. Jo he parlat amb el conseller Buch, li he enviat una carta i m'ha contestat que 'el dret de manifestació'... escolti, jo no accepto lliçons sobre el dret a la manifestació. Hi he lluitat quan érem pocs i s'havia de correr, per tant lliçons les justes", ha afegit.

"Hi ha una situació absolutament abusiva que està perjudicant veïns, comerciants, conductors i a més, en determinades ocasions, està posant en risc la seguretat de les persones", ha denunciat. "És una cosa que és de sentit comú, escolti, ja està bé", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#18 Quimet lo tronat, Arbucies, 20/02/2020 - 08:28

El becerro de Buch conocido por la Meridiana no se toca. La periodista talibana le pregunta con babeo tractoriano ....

#17 Quimet lo tronat, Arbucies, 20/02/2020 - 00:32

Batlle lo ha dicho la culpa es de la generalitat y su policía sus mossos que protegen los cortes de la Meridiana.

#16 Gordon Slim, somewhere, 19/02/2020 - 22:46

Después de 4 meses, y cuando ha pasado el incidente con Rius, ahora se dan cuenta de que es un abuso el corte de la meridiana. CUATRO MESES!

#15 pere m., sabadell, 19/02/2020 - 21:42

escolti, escolti pero tot igual, vergonya!

#14 Charly, Barcelona, 19/02/2020 - 18:55

Para Buch, una cosa es Rufián en el Titus, y otra muy diferente el MHP en el Palau de la Generalitat.