Publicitat
Política · 27 de Maig de 2020. 15:07h.

Batussa al Congrés

Després que Álvarez de Toledo titlli a Pablo Iglesias de ”fill d'un terrorista"

Una disputa entre el vicepresident de Govern, Pablo Iglesias, i la diputada del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, ha provocat un 'incendi' al Congrés, que ha acabat amb amenaces de denúncies, una intervenció discutida pel PP de Meritxell Batet, i la posterior marxa d'un vicepresident de la cambra indignat amb la presidenta de Congrés.

Álvarez de Toledo ha titllat a Pablo Iglesias d’”ambaixador d'ETA" i l'ha acusat de simpatitzar amb la violència, amb l'independentisme català, amb els dictadors llatinoamericans i amb el també dictador comunista xinès Mao Zedong, a qui ha anomenat "el major genocida de la història".

Pablo Iglesias, en la rèplica, s'ha referit en tot moment a Cayetana Álvarez de Toledo com "senyora marquesa", i aquesta finalment ha explotat. "Vostè és el fill d'un terrorista. Vostè pertany a l'aristocràcia del crim polític ", li ha etzibat.

Iglesias, en la rèplica, ha advertit a la "senyora marquesa" que "vostè acaba de cometre un delicte", a més d'indicar que recomanaria al seu pare a que es querellés contra ella.

La presidenta de Congrés, Meritxell Batet, ha preguntat a Álvarez de Toledo si volia retirar l'acusació de terrorista cap al pare del líder de Podemos. Tot i això aquesta s'ha negat i ha explicat que el mateix Pablo Iglesias havia reconegut que "el seu pare era militant del FRAP".

Tot i la reiteració de la diputada en les seves paraules, Meritxell Batet ha ordenat igualment que aquestes es retiressin de el diari de sessions, entre la indignació del PP, que l'ha acusat de "censura". Finalment, un vicepresident de la Mesa ha marxat indignat mentre Batet li exigia que tornés i exercís "el seu càrrec institucional".

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#22 Frank, Madrid, 28/05/2020 - 21:07

En un pais fascista (jueces, fiscales, TC, TS, CNI, GC, PN, etc,etc) como España prefiero cien mil veces más ser hijo de un terrorista que repartía panfletos de propaganda que hijo de un marqués.

#21 Sergi Sergio, Barcelona, 28/05/2020 - 15:08

El FRAP asesinaba personas, el Iglesias padre fue militante y colaborador del FRAP, o sea que blanco y en botella.
Por otro lado, Iglesias hijo se permite el lujo de insultar continuamente a todos los que discrepan de sus opiniones, los llama fascistas, ultras, franquistas, etc., asi que ahora ajo y agua.

#20 et, sabadell, 28/05/2020 - 11:32

Alvarez de toledo,.... clasista... altiva....etc....tambien brillante.... me parece
ahora, esta claro que es la que ,.. ataca con mayor lucidez a pablo iglesias , machito chulesco , demagogo de manual.... " soy o era... votante de izqui...."
hay que ver toda la secuencia entera para juzgar...

#20.1 Els dubtes sobren, Girona, 28/05/2020 - 13:54

No sabeu què era el FRAP?, un grup que assassinava gent. Punt.

#19 Neferu, Barcelona, 28/05/2020 - 10:41

No, no estoy de acuerdo con esta forma de hacer política. Lo mismo que no comulgo con la demagogia ni con las incongruencias , ni cinismo de Podemos, tampoco comulgo con las descalificaciones, insultos, humillaciones que salen por la boca de otras y otros políticos. Al Congreso se debería ir a dar soluciones a los problemas de los ciudadanos.

#17 Vlac, Barcelona, 28/05/2020 - 07:23

A los incompetentes , lo que más les ofende es que una persona educada e inteligente les diga la verdad.
El gobierno actual es un fiel reflejo de la fábula de Tomas de Iriarte, " el burro flautista"