Publicitat
Política · 4 de Maig de 2011. 18:22h.

Batussa institucional

Picabaralla entre el Síndic de Greuges i el Delegat del Govern

Batussa institucional

Rafael Ribó, amb la presidenta del Parlament

Durant la compareixença al Ple amb motiu de la presentació de l’Informe anual del Síndic de Greuges de Catalunya, el síndic, Rafael Ribó, ha demanat empara al Parlament arran "de la manca de col·laboració de la Delegació del Govern a Catalunya en les actuacions que el Síndic li va adreçar en exercici de les seves competències, tal com ho estableix la Llei del Síndic".

Ribó ha manifestat que les administracions que han obstaculitzat les investigacions del Síndic, "no només han impedit l’encàrrec estatutari de la institució, sinó, sobretot, han vulnerat els drets de les persones que li havien presentat les seves queixes".

Per la seva banda, Joan Rangel, Delegat del Govern a Catalunya, ha recordat que l’Administració General de l’Estat està subjecta exclusivament al control del Defensor del Pueblo. En resposta a les declaracions de Ribó, ha comentat que la Delegació del Govern a Catalunya, com tota l’Administració General de l’Estat, està subjecta única i exclusivament al Defensor del Pueblo, organisme depenent de les Corts Generals.

Aquest any, els ajuntaments que no han col·laborat amb el Síndic han estat Sitges, Alcanar, Berga i Capellades. Aquestes administracions, durant l’exercici 2011, estan en procés de resoldre aquesta situació amb la tramesa de les informacions que els havien estat requerides.

L’any passat el Síndic va iniciar un total de 21.504 actuacions, que es distribueixen entre 6.095 queixes (28%), 121 actuacions d’ofici (0,5%) i 15.288 consultes (71%). Les queixes es van incrementar un 2,6% respecte al 2009. De les 6.095 queixes rebudes, la majoria ha tractat sobre matèries d’administració pública (19%), ordenació del territori (14,4%) i serveis socials (14,3%).

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 pep, Barcelona, 05/05/2011 - 16:23

Això pasa per posar a un Sindic partidista.
Ribó sempre serà un personatge del PSUC i com a tal actúa.
Auria de ser una persona imparcial. Encara millor que desaparegui. Amb el Defensor del Pueblo es suficient. Massa car tanta burocracia.

#1.1 PITU, salt, 05/05/2011 - 18:14

Llàstima que és el defensor de SU pueblo, pas del meu. Prefereixo en Ribó mil vegades a aquell defensor que defensa només la seva llengua.