Publicitat
Política · 13 de Juny de 2018. 11:18h.

Batussa pels llaços grocs a Catalunya Ràdio

Terribas retreu a Arrimadas que "s'ha quedat aïllada" i la líder de C's li recorda els vots en les darreres eleccions

La líder de Ciutadans a Catalunya i cap de l'oposició, Inés Arrimadas, ha denunciat la presència dels llaços grocs a la via pública i ha manifestat que "és molt contaminant" i ha tingut una discussió amb la presentadora d'El Matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, pel seu significat. La primera topada de l'entrevista s'ha produït després que la periodista li manifestés a Arrimadas que "s'ha quedat aïllada" per no assistir a la reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

Mònica Terribas: Si Torra la convoca a una reunió, vostè no s'ho hauria de pensar això? Perquè s'ha quedat aïllada. Fins i tot Xavier García Albiol s'ha assegut al Palau amb el president Torra.

Ines Arrimadas: "Aïllada, aïllada... estic amb un milió cent mil persones"

Terribas: Em refereixo com a formació política.

Arrimadas: Crec que estem defensant el que molta gent pensa. I hem arribat a un punt a Catalunya que està farta que li substitueixin els símbols de tots pels símbols d'una part. I està farta d'acceptar que els carrers són dels que porten el llaç groc, i està farta d'anar a la platja i veure que hi ha creus grogues, i està farta de passejar per la ciutat i que estigui tot ple de plàstic groc, que, per cert, això és molt contaminant. Ho dic de veritat, jo que estic tan sensibilitzava amb el tema del plàstic als oceans... jo quan vaig per Catalunya, quilòmetres i quilòmetres de plàstic groc. No crec que sigui molt bona idea des del punt de vista contaminant.

En un altre moment de l'entrevista Terribas i Arrimadas s'han discutit sobre el significat dels símbols grocs. Arrimadas ha denunciat que Quim Torra substitueixi l'escut de la Generalitat per un llaç groc, que considera que és "un símbol polític" i que representa "una ideologia". La presentadora d'El Matí de Catalunya Ràdio ha defensat que "representa unes persones que estan a la presó".

Terribas: Vostè el que està fent no volent-se reunir amb ell és no reconèixer-li l'autoritat.

Arrimadas: Això és una interpretació seva. No, no és veritat. El senyor Torra a mi no m'agrada, però és el president de la Generalitat i ha estat escollit al Parlament segons les normes. Això que diu vostè és una interpretació que no és la meva.m De fet qui diu que no és el president de la Generalitat són els independentistes, que diuen que en realitat ho és Puigdemont. Qui està posant en un segon nivell al president són els partits independentistes. I una cosa més: estan dient que el president de veritat és Carles Puigdemont, cosa que és falsa i, si fos veritat, ens elimina el control democràtic perquè no està aquí. Qui està atacant les institucions catalanes són els partits independentistes, perquè volen substituir el Parlament per una assemblea d'electes amb majoria independentista. O, per exemple, el símbol de l'escut de la Generalitat s'ha substituït pel llaç groc.

Terribas: No s'ha substituït l'escut de la Generalitat, senyora Arrimadas.

Arrimadas: El senyor Torra en un tuit públicament va dir que 'ara més que mai el símbol de la Generalitat...'

Terribas: D'on ha desaparegut l'escut de la Generalitat? D'on ha desaparegut l'escut de la Generalitat?

Arrimadas: Insisteixo... És que justificar un tuit públic del president Torra...

Terribas: Digui'm d'on ha desaparegut l'escut de la Generalitat.

Arrimadas: Miri, les carpetes que portaven els membres del Govern l'altre dia al Parlament portaven un llaç groc a sobre de l'escut de la Generalitat.

Terribas: Però, escolti'm, senyora Arrimadas...

Arrimadas: Però de veritat m'ho està justificant?

Terribas: Jo no estic justificant res.

Arrimadas: M'ho està justificant.

Terribas: Estic intentant sortir del bucle. L'altre dia el senyor Carrizosa va treure un llaç d'escons de Govern. El van treure, es va aturar, però després es va reprendre. I aquell llaç que va treure el senyor Carrizosa no hi va tornar allà.

Arrimadas: Només faltaria.

Terribas: I el Parlament va ser capaç de reprendre això malgrat que hi havia una part de la bancada que, evidentment, no estava d'acord amb vostè. I es van menjar, deixi-m'ho dir així, el gest del senyor Carrizosa i va continuar el debat.

Arrimadas: El gest és posar-lo allà davant meu al seient del Govern, que no hi era.

Terribas: I el gest de treure'l també pot...

Arrimadas: Si vol acceptem...

Terribas: No, jo no dic...

Arrimadas: Acceptem que als escons del Govern hi hagi un llaç groc. Vostè s'imagina que el senyor Sánchez es dediqui a posar un puny i una rosa als escons del Govern?

Terribas: Vostè creu que el llaç groc és el puny i la rosa?

Arrimadas: És un símbol polític, que representa una part.

Terribas: Vostè creu que representa un partit el llaç groc?

Arrimadas: Representa una ideologia i uns partits, que són independentistes.

Terribas: Representa unes persones que estan a la presó.

Arrimadas: Representa un símbol polític que és reivindicat per partits independentistes.

Terribas: És reivindicar la llibertat de les persones que estan a la presó. Jo només li dic el que representa el llaç groc, perquè la gent s'acabarà pensant que és el símbol d'un partit.

Arrimadas: És el símbol d'uns partits amb una ideologia molt concreta. Els que no som independentistes ha arribat un moment que ja no acceptem més aquestes coses. Ja no acceptem que ens diguin que no som catalans. Ja no acceptem que es digui que el Palau de la Generalitat té un símbol que és el llaç groc, que és el que va dir el senyor Torra en un tuit. No entenc la necessitat de justificar el senyor Torra. Ho va dir públicament: 'Ara més que mai el símbol de la Generalitat és el llaç groc'. Ja estem farts d'anar a les platges i que estiguin plenes de creus grogues, que semblen un cementiri polític. Estem farts d'acceptar que els carrers només són dels independentistes. El consentiment aquest de la gent no nacionalista, que baixava el cap, ja s'ha acabat.

Terribas: Digui'm una cosa...

Arrimadas: No hem d'acceptar que els símbols de tots es canviïn per símbols d'una part i, sobretot, no puc acceptar que es digui que portar un llaç groc és tenir humanitat i dignitat perquè els que no el portem també tenim humanitat i dignitat.

Arrimadas i Terribas, en un moment de l'entrevista
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#23 DEFENSAD, MADRIT, 13/06/2018 - 19:20

Com algú amb dos dits de front pot arribar a donar suport a la Arrimades, quan en el seu discurs destil·la odi i bilis en contra de la gran Nació i Cultura catalanes?
Encara i a algú que no se'n hagi adonat que C's només viu de la divisió, del enfrontament i de la provocació?

#23.1 opinador, Barcelona, 13/06/2018 - 20:14

todas esas tonterias de dónde las sacas, es por saberlo

odi i bilis contra la gran Nació i Cultura catalanes? la abuela bien por lo que veo; Cataluña ha tenido y tiene su peso en la historia, a veces para bien a veces para mal, como todo territorio

divisió, enfrontament y provocació? algo así como llamar bestias a los catalanes?

#22 opinador, Barcelona, 13/06/2018 - 19:06

"Terribas, como todo excelente periodista, es totalmente imparcial"

repetidlo 10 veces seguidas y vereis cómo os entra el descoj0ne absoluto

de hecho, creo que la señora esa de la tv de Corea del Norte que es la única que sale en los telediarios del país es como 10 elevado a 1000 veces más imparcial que Mónica 400.000 Terribas#21 pepe, andorra, 13/06/2018 - 16:17

por una España de todos, la escuela en español.....

#20 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 13/06/2018 - 16:14

Una periodista d'un ens pùblic amb un sou de 400.000 euros/any (la CCMA, està ofegada econòmicament....!) ha de comportar-se de forma estrictament profesional i neutral.
No pot ser acceptar mitings d'aquesta radiotelepredicadora cada mati. Justifica l'idea molt estesa de que els media pùblics catalans son molt esbiaxats.

#20.1 DEFENSAD, MADRIT, 13/06/2018 - 19:25

Doncs mira Jordi Bonastra Tio que per veure TVs realment esbiaxades, només cal que conectis a qualsevol cadena espanyola, començant per la 13
Si tinguessis criteri sabries que TV3 es una de les millors TVs del mon

#20.2 opinador, Barcelona, 13/06/2018 - 21:15

TV3 es una de les millors TVs del mon
TV3 es una de les millors TVs del mon
TV3 es una de les millors TVs del mon
TV3 es una de les millors TVs del mon
TV3 es una de les millors TVs del mon
TV3 es una de les millors TVs del mon
TV3 es una de les millors TVs del mon

qué, aún no cuela? sólo es cuestión de tiempo... y de ver sólo tv3

#18 Flanagan, Tabarnia,el mandat del poble, 13/06/2018 - 16:02

No se como Arrimadas se presta a ir a que la entreviste la bienpagá.