Publicitat
Política · 16 d'Agost de 2013. 20:25h.

Benach, a Coscubiela: "no és això, company"

L'expresident del Parlament lamenta que "faci befa de l'escoltisme"

Benach, a Coscubiela: "no és això, company"

Una imatge de l'article de Benach

L'expresident del Parlament, Ernest Benach, ha criticat una piulada del diputat d'ICV-EUiA, Joan Coscubiela, on assenyalava que "ara al canal 24h de TV3 han connectat amb la trobada anual d'estiu del moviment escolta. La cap Rovira explica la ruta a seguir". El tuit el va fer quan Artur Mas va comparèixer al Parlament per l'anomenat cas Palau.

Benach, en un article d'opinió a El Periódico, titulat "No és això, company Coscubiela", ha escrit que la piulada "em va molestar molt". "Què pretenia Joan Coscubiela amb aquesta piulada que se suposa devia ser una mostra d'ironia? Ridiculitzar el moviment escolta?"

"Ridiculitzar la Marta Rovira comparant-la amb el moviment escolta? -ha seguit-. Aquest és el principal argument per rebatre l'explicació (i remarco la paraula argument) de la secretària general d'ERC?", ha insistit.

L'exdirigent republicà ha afegit que "m'indigna que es faci befa de l'escoltisme pel que ha representat en aquest país durant tants i tants anys, i pel que representa per al futur de Catalunya, en tant que moviment juvenil organitzat amb un mètode pedagògic exemplar que educa en l'estima al país, el respecte a la natura i el foment dels valors democràtics, entre els quals l'esperit crític".

Benach ha reclamat "trencar amb una manera de fer política" perquè "sovint s'ha governat i s'ha fet oposició a cop de titular". En aquest sentit, ha assenyalat que "les noves tecnologies ens brindaven una oportunitat, a través de la política 2.0, de fer les coses de manera diferent".

"Deixem en pau els i les escoltes d'aquest país que fan una feina exemplar i no prou reconeguda, i dediquem-nos a construir noves maneres de fer política que ens tornin a posar a l'alçada de la nostra ciutadania", ha afegit Benach.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 joan, manresa, 17/08/2013 - 18:02

El Casal,18 h.--¡¡ Qué es pot esperar del Sr.Coscubiela...""" Comunista frustad,que sinó hagués sigut per haber patit una dictadura el poble,ell mai hauría tret el cap amb la democracia...,ni els mes rancis comunistas han criticat mai el moviment escolta....,¿Potser anyora la O.J.E....? O afins.?

#9 els escoltes catalans, Montanya de Montserrat, 17/08/2013 - 12:05

L'escoltisme tradicionalment ha estat un viver de polítics catalanistes. Evidentment el més destacat ha estat Jordi Pujol però em podem trobar molts altres a CDC, ERC, ICV i PSC. Benach ha estat un exemple de promoció social rapidíssima gràcies al moviment aquest similar a l'Opus Dei espanyol.

#8 Quim, Pineda de mar, 17/08/2013 - 10:43

2/2
Sí, com l'aigua i l'oli; per més que se'ns remeni, sens bati, se'ns volgui barregar, sempre, sempre, tindrem espais diferents. Per que som diferents; i som tant diferents per que la substància no té res en comú.

#6 Joaquim, Barcelona, 17/08/2013 - 10:22

Pobre i ridícul article de l'Ernest Benach, q si no hagués estat amic d'en Carod mai hauria estat res en politica, perquè té un nivell pròxim a zero. Porta anys xuclant de la mamella pública sense donar res a canvi. En aquest cas, Coscubiela té tota la raó.

#6.1 Erasmus, Amposta, 17/08/2013 - 10:29

Què esperaves? És el que pot donar de si un illetrat com ell. És el que hi ha... Un ex-president del Parlament!

#5 spanish, Madrid, 17/08/2013 - 09:26

de su jubilacion de oro no dice nada