Publicitat
Política · 2 de Novembre de 2008. 15:04h.

Benach aconsella Carod no anar a primàries

El president del Parlament demana a canvi a Puigcercós "uns acords amplíssims"

Benach aconsella Carod no anar a primàries

Benach, entre Xavier Vendrell i Josep Vall, durant la Diada del 2006

Ernest Benach admet en una entrevista a l'Avui que potser va ser un error aspirar a la presidència d'Esquerra -com a representant del sector Carod- essent president del Parlament. "És una reflexió -afirma- que em vaig fer abans, durant i després. Ara ja és més filosòfica, i algú me l’ha fet i possiblement té una part de raó. Ara ja està fet. Crec que encara que fos president del Parlament hauria pogut fer bé de president del partit".

Benach manifesta també, sobre unes eventuals primàries, que "ara ja sabem que hi ha dues persones que han expressat la seva voluntat de ser candidates" i que Carod "ja va anunciar que no optava a presidir el partit, justament per reforçar el nostre vessant de govern, però no va dir que renunciés a presentar-se com a candidat d’ERC a la Generalitat". "Carod -afegeix- representa uns valors i la seva aportació ideològica és fonamental i patrimoni imprescindible del partit i del mapa polític de la Catalunya d’avui".

En la seva opinió, "el que hem de fer és començar a fixar el rumb de futur i això només es pot fer a partir de parlar, parlar i parlar. I entendre’s. I arribar a acords. Jo crec que en aquests moments plantejar conflicte intern en la forma que sigui, seria un error gravíssim, seria la nostra condemna. Qualsevol pas de futur que es faci, s’ha de fer estrictament i només a partir d’haver parlat i arribat a acords amplíssims".

"I un ha de saber -insisteix- com abordem les properes eleccions, qui ha de ser el cap de llista, quin programa i projecte, què volem explicar, quina és la composició de les llistes. Tot això s’ha de parlar serenament i tranquil·lament. Només una resposta tranquil·la, serena i convençuda i assumida per la direcció i la militància ens pot donar una certa perspectiva de cara a les eleccions. Si no ho fem així, seran complicadíssimes".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 EULALIA, Igualada, 03/11/2008 - 13:47

Sigui com sigui ja estan condemnats.Amb els actuals lladres, perdo volia dir liders, mai mes tornaran a obtenir tans vots, ara be, els que perderan sera acollonant, i ja els hi esta be,Aquest ERC no esta capacitada per tirar una petita nacio com CAT endev

#15 marc, lleida, 03/11/2008 - 12:01

el carretero no ho sé, però el lopez tena és de CiU

#14 Meliq Salau, Reus, 03/11/2008 - 09:08

Un partit liderat pel Lòpez Tena i en Joan Carretero té més de 2 milions de vots

#13 Jordi, Barcelona, 03/11/2008 - 08:34

A la foto es pot veure clarament els dos "calabresos" , l' Oliveres i en Vall , negociant amb en Benach. La cosa (seva) es clara.

#12 Jep, Figueres, 03/11/2008 - 01:28

I en CARRETERO!!!!! Aquest sí que us feria guanyar vots, rucs més que rucs, que no us adoneu que ja no us vota ni la dona!! Deixeu pas i ERC tornarà a florir, si us plau!!!