Publicitat
Política · 12 de Gener de 2009. 10:51h.

Benach admet que la independència no està més a prop

"S'ha demostrat que un independentista pot ocupar càrrecs institucionals de responsabilitat"

Benach admet que la independència no està més a prop

Benach

El president del Parlament, Ernest Benach, ha estat entrevistat a La Vanguardia, on ha reconegut que "Catalunya ha de respondre des de la unitat sincera, perquè no val utilitzar l'argument de la unitat com a estratègia de partit. Aquí és on ens equivoquem tots. Absolutament tots".

A la pregunta '¿Veu la independència més a prop o més lluny?', Benach contesta que "ni més a prop ni més lluny. Del que sí estic satisfet és que s'ha demostrat que un independentista pot ocupar càrrecs institucionals de responsabilitat i actuar amb rigor". "Jo no ho dubtava, però hi ha sectors de la ideologia dominant que sí", ha afegit.

Quan li recorden que 'la posició de Puigcercós és molt més dura que la que expressen després els consellers en el Govern', el president del Parlament admet que "hi ha estratègies polítiques. Ara que el pes està repartit entre el partit i el Govern, resulta que diuen que hi ha contradiccions. No hi ha contradicció: és una estratègia".

També admet, sobre finançament, que "abans que un mal acord, millor un no acord. Catalunya no es pot permetre acceptar un mal acord, perquè arruïnaria la credibilitat de les institucions catalanes... Amb el tema del finançament ens juguem molt, molt més del que ens pensem: la qualitat de vida de les persones. Hi ha una reflexió que no si es fa amb suficient intensitat: el prestigi del Govern de la Generalitat està en joc per la falta de finançament".

Sobre el candidat d'ERC en les pròximes eleccions, Benach creu que "les primàries serien un pas enrere". "El que podria ser un problema, que dues persones podrien enfrontar-se per a ser el candidat, hem de convertir-ho en una oportunitat, un element positiu. És fonamental que arribin a un acord, que un dels dos sigui el candidat i tingui tot el partit darrere. En el que no estic d'acord i al que no vaig a jugar és al fet que hi hagi una ruptura i una divisió o una baralla". "En el moment en què el senyor Puigcercós és el president del partit, les coses canvien, però hem d'avaluar fins a quin punt convindria mantenir-lo com a candidat", afegeix.

També deixa clar que "mai seré un obstacle per al consens en el partit. La meva vocació política no s'acaba aquí, però si haig de retirar-me de la política i l'assumpte s'arregla, doncs em retiro ¡ no passa res! A la classe política falta molta generositat". Benach també es mostra convençut que "segur que trobaria treball" si deixés la política.

Sobre l'Estatut, el president del Parlament creu que "cap tribunal ha de canviar alguna cosa que ha estat aprovat democràticament pel poble. Es crearia una crisi d'Estat sense precedents, crisi democràtica. Després també hi ha una crisi de la credibilitat de les institucions. Tercera qüestió: una crisi entre un poder espanyol i una decisió delrnpoble català. Són crisis greus que han de fer pensar a algú".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Josep, Barcelona, 13/01/2009 - 00:13

Com deia aquella dona del PSOE: "mientras los que roban sean de los míos...por mi pueden seguir robando". Lladre per lladre, sempre triaré un lladre que parla la meva llengua. Què vols que t´hi digui!

#18 Josep, Barcelona, 13/01/2009 - 00:11

Francament, m´estimo més que els meus impostos els malgasti en Benach, que com a mínim parla català i ha estat escollit, que no pas el rei i família, que només aquest any s´han gastat 3 milions extra en redecoració del palau de la Zarzuela.

#17 üRSULA mITROFAN, Valls, 12/01/2009 - 23:13

El que s'ha demostrat és que un independentista amb un bon càrrec, un bon sou i un cotxe oficial, diexa de ser-ho.

#16 Carles, Barcelona, 12/01/2009 - 19:32

Desprès de dues legislatures amb govern espanyolista, no ens esperavem res millor. Però tranquils que tot s'arregla i a la propera legislatura Esquerra no tindrà escons suficients per pactar amb el PSC.

#15 josep hostalric, Sant Martí del M, 12/01/2009 - 16:06

Vosaltres no en teniu rès d'independentistes,us veneu per poc.Catalunya necessita una classe politica que planti cara a qui sigui sense baixar-se els pantalons