Publicitat
Política · 6 de Novembre de 2009. 21:30h.

Benach alerta sobre la ultradreta

Afirma que podrien arribar al Parlament aprofitant el descontentament dels ciutadans

Benach alerta sobre la ultradreta

Benach, després de la seva roda de premsa d'aquest dijous

El president del Parlament, Ernest Benach, ha justificat la seva convocatòria als grups per analitzar la situació creada per la corrupció en el fet que partits xenòfobs que "ja són a les institucions" podrien entrar a la cambra catalana aprofitant el distanciament dels ciutadans de la política.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Benach ha rebutjat que la seva declaració d'aquest dijous fos unilateral, ja que va informar prèviament al president català, José Montilla, i als partits, i ha defensat el seu dret a parlar com a "segona autoritat del país" perquè "els polítics estem sota mínims".

"Crec fermament", ha dit, "que estem en una situació molt difícil", i ha rebutjat discutir sobre si la seva iniciativa és o no oportuna perquè, ha assenyalat, "la gent es burla de nosaltres", en un moment en que "les institucions i els polítics estan sota mínims".

Aquesta situació, segons Benach, podria provocar fins i tot que partits xenòfobs que "ja són a les institucions", en al·lusió a Plataforma per Catalunya, aprofitin el descontentament dels ciutadans i acabin entrant al Parlament.

No obstant això, Benach ha mostrat el seu "absolut convenciment que sortirem" d'aquesta situació, i que "Catalunya pot regenerar la democràcia i agafar la bandera de l'honestedat i l'austeritat".

Article de Xavier Rius: "Anglada, al Parlament"

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#38 Miquel, Vic, 09/11/2009 - 11:40

Veient com està el pati, la millor opció serà votar a plataforma per catalunya.Almenys l'Anglada diu el que pensem molts ciutadans.

#37 Joan del Bages, Manresa, 09/11/2009 - 10:06

No Benach, no. Si la ultradreta puja (que pujarà) serà gràcies a polítics que sense cap escrúpol s'enriqueixen amb l'exercici dels seus càrrecs. Que lluny queden aquells polítics dels primers anys de la transició ! (i que diferents que en sou)

#36 Carlemany, Morolada abans Igualada, 09/11/2009 - 07:42

Angalad agafa els trestets i vina que tens feina, el poble et vol al poder.
Benach xarlatan incult, a mi no em fa por que puja ens utrederetans, el que em fa por es que torni a sortir el TRISTPARTIT
La meva famili nomes som 6 i tos per Anglada

#35 Patuleio, Barretines de Dalt, 08/11/2009 - 21:31

L'Anglada no ho solucionarà tot però almenys els hi fotrà una lliçò de modus a tota aquesta púrria

#34 Bernat, BCN, 08/11/2009 - 19:22

Tota la meva família som 15 i tots els vots seran per l'Anglada. Ho vam decidir aquest estiu en el dinar tradicional del dia de la Purísima.