Publicitat
Política · 19 d'Abril de 2010. 09:39h.

Benach denuncia "humiliació cap a Catalunya"

El president del Parlament diu que "la història ens reclama"

Benach denuncia "humiliació cap a Catalunya"

Benach, en una imatge d'arxiu

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha considerat en una entrevista a El món a RAC1 que "la no sentència té un punt d'humiliació cap a Catalunya. El país s'hauria de queixar, i amargament."
 
"A vegades penso si el Tribunal Constitucional no deu ser ja, a hores d'ara, inconstitucional", ha afegit, a més de denunciar que "tot plegat és tan esperpèntic que no es pot qualificar de cap altra manera". "La sentència de l'Estatut no pinta bé en cap cas", ha lamentat.
 
Benach ha demanat "acabar aquesta fase de provisionalitat permanent de l'Estatut. Això no té ni cap ni peus, no té sentit. El país no pot funcionar així". "La història ens reclama prendre decisions i ser valents", ha demanat.
 
"Estic a favor de dir que Catalunya té dignitat i que el que s'està fent amb Catalunya en aquests moments és indignant", ha indicat.
 
"Dins del TC hi ha una manera de veure diferent les coses, gairebé contraposada a la nostra, i això és el que ens acaba convertint en enemics; ens trobem amb elements d'ineptitud; i de ganduleria no en parlaré, però el ritme que porten és el que és", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 miquel, tarragona, 21/04/2010 - 11:28

Igual com d'humiliació és en alliberar els 5 innocents d'Egunkaria i a continuació detenir 7 persones més.

#14 Potaroig, Tàrrega, 20/04/2010 - 16:07

Ernest no us vem votar per això.
Amb CiU no hagés passat això.
Feu fora al Montilla de la trona ara.
Hagés sigut molt millor fer President al Mas.

ERC mai més.

#13 Miquel, BCN, 19/04/2010 - 22:53

Humiliació és el que fan els polítics catalans contra el poble de Catalunya cada vegada que renuncien a parlar en català al Congrés, col·laborant activament amb els espanyols en fer desaparèixer la llengua catalana de la vida pública.

#12 cesc, bcn, 19/04/2010 - 21:05

Doncs ara el que cal són politics valents que facin un pas endavant:democràcia i independencia! , ja vindran si volen

#11 roger, Tarragona, 19/04/2010 - 20:21

Que hi hagi sentència d\'una vegada i que sigui contrària, home! a veure si qui encara té dubtes entén q NO ENS VOLEN COM SOM. Ens volen COM VOLEN ELLS. I mentre estiguem junts NO HI HA ENTENIMENT . Espanya i Catalunya som MOLT DIFERENTS, collons...!