Publicitat
Política · 29 d'Agost de 2010. 21:09h.

Benach, després de Puigcercós?

Uns mals resultats electorals podrien qüestionar el lideratge del tàndem Puigcercós-Riado

Benach, després de Puigcercós?

Puigcercós, amb Benach i Simó, a la seu d'Esquerra

El lideratge de Joan Puigcercós i Joan Ridao com a president i secretari general d'Esquerra, respectivament, podria ser qüestionat si la formació treu uns mals resultats. ERC ha tingut periòdics problemes de lideratge: el líder dels anys 90, Àngel Colom, va acabar deixant el partit i substituït per Josep-Lluís Carod-Rovira i aquest ha estat substituït ara a contracor per Joan Puigcercós.

El president del Parlament, Ernest Benach, la figura institucional més important d'ERC, ha afirmat aquest diumenge en una entrevista a l'Avui sobre si "el lideratge de Puigcercós està en perill, si hi ha un retrocés electoral" que "els partits es regeixen per congressos, trien els seus dirigents, i el nostre és amb votació universal, per urnes, votació territorialitzada, i em sembla que no hi ha cap partit que tingui una elecció tan democràtica com la nostra. Aquesta ha estat l'elecció dels militants".

Benach, que va de segon a les llistes, no ha qüestionat Puigcercós però també deixa clar que "en el proper congrés veurem què passa, qui hi ha, qui es presenta". "En tot cas, és evident que hi ha una direcció que ha guanyat unes eleccions internes, i té la responsabilitat de tirar el partit endavant i passar comptes quan toqui, i la militància decidirà", ha afegit.

"Però a hores d'ara -ha insistit-, parlar quan encara no hi ha les eleccions convocades, quan no sabem què passarà, que parlem d'hipòtesi però no parlem de fets reals, plantejar una hipotètica crisi és avançar-nos massa en el temps".

Ernest Benach va ser el representant del sector Carod en el darrer congrés com a candidat a presidir el partit. En aquelles eleccions internes, Pugicercós va assolir el 37,2% dels vots i Ernest Benach un 26%, però va ser superat fins i tot per Joan Carretero, que va assolir u 27,5% dels vots. Jaume Renyer, llavors d'Esquerra Independentista, va quedar quart amb un 8,1%.

El fet que Benach vagi també a les llistes en un lloc destacat l'ha allunya de Carod malgrat que, en l'entrevista, també afirmava que "respecto, aprecio, valoro la feina feta per Josep-Lluís Carod-Rovira. Continuo pensant que és un referent, i al mateix temps sóc lleial a un projecte polític, el d'Esquerra".

Però també restava importància al fet que l'encara vicepresident del Govern no participi en la campanya electoral: "Si hi ha algun element o punt de conflicte, hem de minimitzar-lo i respondre-hi. Si hi ha un possible conflicte, intentar que no hi sigui".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Ferran Benach, Reus, 31/08/2010 - 12:25

Si si el meu germanet gran de presi i així podré seguir vivint sense fer res xupant del mòmio, fora puigasquerós!

#5 eg, barna, 30/08/2010 - 19:33

¿es que hay alguien en catalunya que confie que erc remontara las encuestas? y eso que yo soy de los que piensan que las encuestas son demasiados generosos con erc con lo que se capta a pie de calle!

#4 Ramon, Barcelona, 30/08/2010 - 13:48

Coneixes els dirigents d'Esquerra i et fas a l'instant càrrec del per què de la política del partit. I la política del partit ja fa endevinar quina trepa de grapalluts té com a dirigents.

#3 Can Pixa, Alt Can Pixa, 29/08/2010 - 23:19

A Esquerra anem sobrats de lìders... si tots aquets que heu anomenat ens fallen, tenim a la recàmera el Mindundi, en Baldric (fidel servent del molt Honorable Escorçó negre) i el Mike (dels joves i germà petit d'en Puigcercós)

#2 laura, tarragona, 29/08/2010 - 22:16

la podriu dir més grosa encara, que l'alternativa seria Colom...!