Política · 28 de Juliol de 2009. 18:39h.

Benach estalviarà 35.000 euros per la Diada

El Parlament canvia la recepció per un homenatge a Macià

Des de fa dos anys, el Parlament celebrava una recepció oficial als jardins del Parlament el dia 10 de setembre al vespre, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. L'any passat es van compatibilitzar més de 2.500 convidats. La crisi econòmica, però, ha portat el Parlament a decidir no fer aquesta recepció aquest setembre, amb l'objectiu de reduir la despesa. "La crisi marca", ha assegurat Benach, que calcula un estalvi del Parlament d'uns 35.000 euros en relació als actes de la Diada. Bona part de la reducció de despesa serà en concepte de càtering.

Benach ha explicat que "fa temps" que es va plantejar aquest canvi i que "fa mesos" que ho va parlar amb el president de la Generalitat, José Montilla. Parlament i Govern mantindran l'acte conjunt al Parc de la Ciutadella que es fa des de fa uns any el mateix 11 de setembre. "Un cop superada la crisi, vindran altres èpoques on podrem fer altres replantejaments", ha dit Benach.

La cambra ha anul·lat la recepció, però farà un altre acte el 10 de setembre. Es tracta d'un acte d'homenatge a qui va ser president de la Generalitat Francesc Macià, per commemorar el 150è aniversari del seu naixement. L'acte inclou l'edició dels discursos parlamentaris de Macià i imatges inèdites de qui va ser president durant la segona república.

En l'acte hi participaran els expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Pasqual Maragall, així com el president José Montilla i el president del Parlament, Ernest Benach. Es tracta, ha remarcat el president de la cambra, d'un acte que també serà obert a la societat civil, tot i que hi haurà una "capacitat menor".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Hug, Begur, 29/07/2009 - 10:33

Mentrestant, el parlament espanyol es gasta 130 milion d´euros per fer un parking per els treballadors del parlament. Que no hi ha un bon transport public a Madrit? que ja no va el famos metro?

#5 Sergi Alzuria, Barcelona, 29/07/2009 - 00:11

Millor que retallin alguns del 70.000 endollats a la Generalitat pel tRIPartit, que no són les 3M i que són una greu càrrega de despesa.

#4 Xafarder, Reus, 28/07/2009 - 22:52

Si em diguessin que podia saber qualsevol cosa que vulgués, tindria clar el que demanaria: l'import de les despeses protocolàries, de representació, de viatges, de dinars i altres del mateix estil del Benach mentre ha estat President del Parlament.

#3 marc, catalunya, 28/07/2009 - 20:54

mirA K x lu k gasten k redueixin dspeses n estudis inutils, dietes excessives n numes dls politics catalans, tots, i altres tonteries i xl dia d la DIADA ES GASTIN EL K PERTOCA a la nostra festa nacional

#2 Kropotkin, Vic, 28/07/2009 - 19:56

Pues con eso ya tiene para instalarse hilo musical en el Audi...