Publicitat
Política · 6 de Març de 2010. 13:27h.

Benach insinua que Unió "fa trampes"

Critica "els 'lobbies' i les donacions, que hauria de regular i limitar"

Benach insinua que Unió "fa trampes"

El president del Parlament, Ernest Benach (foto: ACN / Marc Colomer

El president del Parlament, Ernest Benach, ha proposat mesures "més radicals" de control del finançament dels partits i, sense esmentar expressament a Unió, multada pel Tribunal de Comptes per suposada finançament il.legal, ha apostat pel finançament públic dels partits, amb "transparència total i absoluta" i sense tolerància per les "trampes", que són com "enganyar el poble".

Ha afirmat que "hem de ser molt més valents a l'hora d'aplicar mesures i molt més radicals si no es compleixen", deixant els partits "sense finançament" públic si se salten una sèrie mesures d'estalvi, control, transparència i fiscalització.

També ha declarat que és partidari del "finançament públic i generós" dels partits perquè no creu en el privat, "els lobbies i les donacions, que caldria regular i limitar".

En preguntar-li si això implicaria tancar l'aixeta de subvencions als partits que no compleixin amb aquestes mesures, com no justificar amb què gasten els diners públics que han rebut, i cometin irregularitats, ha respost: "Sí sí, i tant. Si un partit polític ha comès frau o no ha justificat els diners que ha rebut de l'herari públic o ha fet trampes, aquest partit ha de quedar sense finançament. No s'hi pot jugar amb aquestes coses. Són aquestes coses les que allunyen la gent de la política".

Es tracta d'un sistema de mesures coercitives pels partits similar a les que aplicarà la Sindicatura de Comptes amb els ajuntaments que no presentin els seus comptes anuals a temps. Per ell, són mesures que poden anar "vinculades", de manera que "si hi ha malbaratament de recursos o s'amaguen dades, caldria prendre mesures".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Ramon, Barcelona, 07/03/2010 - 12:39

"Els únics corruptes sou vosaltres". O ets boig o ets sociata. Insinues que la màfia sociata no és corrupta? O ets boig o ets sociata fent-te passar per un dels seus palanganers d'Esquerra.

#4 Pep, Alt Empordà, 06/03/2010 - 15:58

Oleguer,si saps que a la fundació Irla hi ha alguna cosa per flipar,ho pots denunciar valentet!! als talibants de CiU us agradaria molt que ERC fos corrupte com ho sou vosaltres però la realitat diu que els ùnics corruptes que hi ha sous vosaltres.

#3 Pere, Barcelona, 06/03/2010 - 14:44

Per molt que han buscat, ni un sol cas de corrupciò a ERC. En canvi a CIU estan podrits de merders, son la Uniò Mallorquina a la catalana.

#2 capsigrany, riumors, 06/03/2010 - 14:32

jo despres dels casos de finançament de la fundacio trias fargas de convergencia que es va camviar de nom i tot i les donacions al Colom etc ja no flipo per res Un escanddol que sembla que no pasa res .

#1 Oleguer, St. Feliu de Guixols, 06/03/2010 - 13:36

Quant surtin a la llum les "donacions" a la fundació Josep Irla, flipareu.