Publicitat
Política · 20 de Desembre de 2009. 11:29h.

Benach triga dos mesos en defensar Carod

El president del Parlament diu ara que "renunciar a Carod seria un error i un luxe que el país no es pot permetre"

Benach triga dos mesos en defensar Carod

Ernest Benach, amb Carod, en una imatge d'arxiu

El president del Parlament, Ernest Benach, ha defensat el vicepresident de Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, en una entrevista a l'Avui aquest diumenge en la que -a la pregunta sobre quin paper tindrà Carod en el futur- respon que que "cada vegada estem treballant més amb paràmetres de partit i menys de sectors, i Carod hi té un paper a jugar. El fet d'anar o no a les llistes és un element puntual. Ell és un dels valors al partit. Té propostes i idees. Renunciar a Carod seria un error i un luxe que el país no es pot permetre".

Tanmateix, és la primera vegada des del passat 7 d'octubre -quan Carod-Rovira va ser descavalcat de les llistes per Joan Puigcercós- que Benach fa una defensa tan explícita. Després de la 'caiguda' de Carod el van defensar els seus pròxims com l'exconseller Manel Balcells -responsable del Biocat, que depèn de Carod- o el senador Carles Bonet. També l'alcaldable per Barcelona, Jordi Portabella, que va criticar "les formes", però no el relleu.

Ernest Benach va mostrar, en canvi, un prudent silenci malgrat que és amic personal de Carod des de fa més de trenta anys. De fet, el primer pronunciament a favor va ser el passat 12 de novembre, en aquest cas amb Jordi Basté a Rac-1, quan es va limitar a afirmar que "jo m'estimo més Carod que Puigercós. Dit això, també m'estimo Puigcercós".

En l'entrevista, tampoc revela si anirà a les llistes o, com Carod, deixarà pas: "No tinc cap input sobre què decidirà el partit. No em preocupa especialment. No és moment de plantejar-ho. Sinó de continuar treballant. Hi ha una recta final de legislatura en què s'han de fer moltes coses i molt ben fetes. No hi ha lloc ni marge per a l'error. Quan sigui el moment ja en parlarem. Jo estic en disposició de continuar treballant en l'àmbit que sigui. Sense cap problema. Fa temps tinc clar que en política s'ha d'estar al servei de i que els polítics som efímers: avui hi som i demà no".

En tot cas, considera difícil presidir el Parlament un tercer mandat: "Evidentment és un dels honors més grans que pots assumir i encara podria fer més coses, però estic en aquella situació en què ja he fet dues legislatures. Si n'hagués de fer una tercera, fantàstic. També és el límit, però tampoc és la gran obsessió de la meva vida".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 sulfuro sulfuro, Barcelona, 21/12/2009 - 12:21

A mi no me hacen falta dos meses. Hace mucho que sé que Carod es un lujo que Cat no puede permitirse.
Para lujo el de estos caciques insaciables de ER que tienen que redondear sus sueldo a base de informes ficticios pagados a peso de
oro.

#7 Ramon, Constanti, 20/12/2009 - 19:48Marti Garcés (Riudoms) recorda'm siusplau, que no ho rercordo, si això va ser abans, o després que Esquerra entregués GRATUITAMENT la clau del govern de Catalunya a un partit d'estricta obediència espanyola.

#6 Marti Garcés, Riudoms, 20/12/2009 - 19:34

L'endemà mateix de ser aprovat al Parlament el nou ESTATUT, els convergents i els sociates ja van anar corrent a RETALLAR.LO a Madrid amb els espanyols del PSOE , Guerra i Zapatero.

#5 luis, barcelona, 20/12/2009 - 19:34

Dos mesos després i un parell d'hores DESPRÉS de sortir d'un sopar de NADAL, DESPRÉS QUE NO EL DEIXESIN agafar l'auto

#4 Fedor, BCN, 20/12/2009 - 18:42

Renunciar al Carod sí que seria un luxe per Catalunya, sí, i també el Puigcercós, al Benach, i a tota la E (abans ERC).

Sí, a les properes eleccions tindrem un gran luxe en perdre-us de vista.