Publicitat
Política · 24 de Juliol de 2019. 09:17h.

Bernat Dedéu anuncia "la rendició" del procés

El columnista indepe adverteix que "després de la claudicació ve la súplica"

Bernat Dedéu anuncia "la rendició" del procés

El filòsof Bernat Dedéu, en un article al seu bloc adreçat a l'independentisme, denuncia la "rendició" d'ERC i JxCat i celebra que molts independentistes hagin "despertat" després de rebre nombroses crítiques durant temps per haver denunciat els enganys dels polítics. Dedéu adverteix també que "després de la claudicació ve la súplica".

"Ara que ja heu despertat, que sabeu perfectament que cap dels líders del catalanisme volia aplicar els resultats de l’1-O, ara que ja sabeu que Esquerra només malda per ser la nova Convergència i Junqueras per esdevenir un Pujol adotzenat que utilitzi la repressió per justificar la neo-autonomia, ara que també sabeu del cert que Convergència va encastar Quim Forn als cartells electorals amb la simple intenció de fer-vos xantatge emocional per acabar pactant la Diputació de Barcelona amb els sociates i així repartir-se mil milionets d’euros de merda amb els de sempre, ara que ja sabeu tot això, i que també sabeu que al pobre Aragonès se’l pot comprar amb una simple invitació a unes noces de La Caixa a Cadaqués, ara que en sou conscients, en primer lloc, gaudiu de la veritat, perquè la veritat sempre és una cosa que fa venir gana i escau molt bé a la lucidesa d’esperit", apunta.

"No cal desesperar, estimats lectors. Primer, perquè a banda de la política la vida encara ens regala coses meravelloses com el diazepam, el coit dematí amb l’estimada i el Manhattan capvespral al Belvedere. Però, en segon lloc i encara més important, car la impostura ens ha afectat a tots i tots n’hem despertat en un moment intransferible, i que sigui més d’hora que tard no fa millor ningú. Abans no em crèieu, però ara el meu sofà ja és curull de fidels. Doncs bé, pel mateix motiu que fa temps us deia que tot això acabaria en rendició, ara us avanço la bona nova: encara no heu vist res, car després de la claudicació ve la súplica, un implorar que caurà tan baix com calgui per demanar l’indult al canceller simpàtic que són a punt d’investir. I quan surtin de la presó, ja ho veureu, es passaran vint anys repartint lliçons de patriotisme amb el carnet d’haver estat reprimits per l’estat a la boca", afegeix.

"Ni en Pujol, que patí tortures, ens havia fet un xantatge tan bestial, estimats i pacients lectors! Ni els apologetes de la Transició ens havien furtat la cartera amb tanta alegria! I què hem de fer, davant l’inici d’aquesta espantosa decadència, em pregunteu molts? Pel que fa la cosa moral, hi ha ben poc a dir: practicar l’art de l’exili interior, fer-se anacoreta a l’Eixample i intentar publicar alguns llibres mínimament decents abans de morir, la qual cosa espero que no trigui gaire. A nivell polític, sincerament, encara hi he de rumiar. Però jo de vosaltres començaria per obligar als partits a iniciar un procés de primàries obertes tutelat per l’ANC (si s’hi neguen, Elisenda, els podries dir que les fiances les pagarà sa puta mare) i en el cas provable d’una fallida d’aquesta estratègia, jo començaria a ordir noves formacions que tinguin la decència de no tractar els ciutadans com retardats", assenyala.

"Però tot això, a hores d’ara, és poc important, amics meus, perquè la rendició dominarà el futur uns quants lustres, fem el que fem. L’únic rellevant i feliç, certament, és que ara ja heu despertat", conclou.

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#39 pere plans girabal, barcelona, 26/07/2019 - 03:55

El Sr. Bernat Dedeu ja abans del 1-O criticava constantment al govern de Catalunya. Cada dia es mes igual al seu mestre Salvador Sostres, fan veure que son uns grans independentistes, i critique sempre l'independentismes doncs no ho fan prou bé, la realitat son totalment contraris a la independència i al Sr. Bernat se li nota molt.

#37 Nuria Aliè Macià , Vilafranca del Penedès , 25/07/2019 - 15:05

Pensava què eras una persona amb criteri, independentista, però quina desil·lusió, est un botifler com molts tants què escriuen contra les idees del poble plà, tens alguna solució, per la nostra llibertat? En comptes de criticar, dona solucions.

#36 Lala, Barcelona, 25/07/2019 - 12:20

Per cert
HO TORNAREM HA FER!!!!!
VISCA CATALUNYA LLIURE.... de gent com vatros!!!

#35 Lala, Barcelona, 25/07/2019 - 12:15

Sr Dedéu,potser hi han persones, els comentaris que he llegit, mho confirmen, a qui els van bé els seus escrits, els anima a insultar-nos, als que volem una Catalunya lliure i pensem diferent.Si és això el que pretén, felicitats per augmentar més el seu ego, te una colla de fans!.Dit això, i pel que fa a la meua modesta persona,Tortosa per a vos

#34 Jose, Vakencia, 25/07/2019 - 09:59

Perdonar la dureza de mi afirmación pero es que muchos de los indep os merecéis que os llamen retrasados y más por creeros la cantidad de mentiras históricas y no históricas, colon era catalán ja ja, Franco lucho contra Cataluña cuando lo hizo contra España entera, España nos roba cuando lo que querían era tapar corrupción 3% ect

#34.1 Pepa , Barcelona , 25/07/2019 - 17:30

Perdoni però opinar el contrari del que opina vostè no és diu retràs és d

#34.2 Pepe, Alacant, 25/07/2019 - 21:26

Pepa: En tiempo de guerra, el estado utiliza la propaganda incitando a odiar al enemigo, hasta convertirlo en una horrible caricatura, supongo que no es preciso explicar qué ocurre cuando esa propaganda tiene éxito.