Publicitat
Política · 12 de Setembre de 2019. 09:41h.

Bernat Dedéu: "Deixeu de prendre el pèl a la gent"

El filòsof exigeix als partits independentistes "pareu de mentir"

El tertulià d'El món a RAC1, Bernat Dedéu, ha denunciat durant el programa les "mentides" dels partits independentistes i els hi ha exigit que deixin de "prendre el pèl a la gent". Dedeú s'ha mostrat crític amb JxCat -a qui ha rebatejat com "Junts pel Sou"-, pèrò especialment amb ERC i el seu líder, Oriol Junqueras, a qui ha retret "tant de cinisme i tanta cara dura".

El filòsof ha recordat que "mentre deien que s’estaven fent algunes estructures d’Estat, ens mentien perquè no s’estava fent res". També ha retret als polítics processistes "estratègies que han posat milions de persones en una tessitura difícil en les seves vides, inclòs l’1 d’Octubre posar-los en una situació de violència".

Per a Dedéu, la postura actual d'ERC "no és un canvi d’opinió, és un compromís que van fallar, ens estaven explicant coses que no estaven fent". "Tenim molts àudios i moltes entrevistes on Junqueras se n’en fotia de la situació actual", ha apuntat.

"Ara cal vendre la repressió. Uns polítics que s’han passat molts anys dient que l’Estat era Turquia i que la justícia està polititzada, ara es queixen de que aquesta justícia actua com ells havien predit", ha lamentat.

"Tenen la cara dura de demanar-li a la gent que vagi a la manifestació apel·lant a una unitat. Però si fa setmanes en Joan Tardà estava criticant l’ANC per fer de contrapoder, que és el que ha de fer l’ANC segons els seus estatuts. Si es barallen a Convergència, a l’àmbit de ‘Junts pel Sou’, hi ha hòsties per veure qui torna a l’autonomisme. Clar que hi ha unitat d’acció, per tornar a l’autonomisme, rendir-se davant del regne d’Espanya i que els fotin fora de la presó", ha criticat.

En aquest sentit ha exigit "deixeu de prendre el pèl a la gent, la gent està emprenyada, pareu de mentir. Escolti, ‘nosaltres ens hem adaptat al sistema autonòmic perquè per analfabetisme o perquè som uns mentiders -per mi és la segona opció- no sabíem quina seria la reacció de l’Estat i no sabíem la força que té l’Estat, per la qual cosa també hauríem d’abandonar la política. Perquè tan dur és l’analfabetisme com la mentida. Per mi de fet és pitjor l’analfabetisme".

Dedéu creu que l'objectiu d'ERC és "assegurar-se la pasta de la Generalitat i de l’autonomia que tant hem criticat, perquè aquí tothom critica l’autonomia però el senyor Rufián cobra cada mes del regne d’Espanya".

"Doncs ens adaptem a això i com diu la cançó, ‘Y la independencia pa cuando?’... doncs 20 anys, 30 anys i ja en parlarem, senyora. Però per favor, que deixin de prendre el pèl a la gent i de fer aquest xantatge emocional", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#34 Lola, Barcelona, 14/09/2019 - 14:08

El Dedeu és qui durant temps escrivia aquells articles, tot dinant en un lloc de pasta, com a les 7 Portes, en què algú molt proper al govern li explicava tots els meravellosos plans que tenien preparats. Està clar que algú l'ha enganyat a ell i molt. I que ara està enfadat i ressentit. I nosaltres ens podríem enfadar amb ell per vendre fantasi

#33 Miquel, Mollet, 13/09/2019 - 08:07

Deixeu de prende el pel a la gent. Aquesta frase ho diu un indepe a tv3 i la gent aplaudeix amb les orelles. En canvi aquesta frase ho diu en el mateix lloc (tv3) una persona lliure de nacinalisme i diuen que és un "facha més". Falta esperit critic a la societat catalana.

#32 Xose Mary, Badalona, 12/09/2019 - 20:26

político.
Me recuerda a Pedro Rúiz cuando hacia aquel programa que él hacia de político dando besos y luego decía puaghhh y se limpiaba.
El objetivo es que te voten y perpetuarte en el poder.
Mucho criticar al Estado para desde aquí hacer lo mismo.
Peor porque es falsedad e hipocresía al 100%.

#30 Xose Mary, Badalona, 12/09/2019 - 20:23

duro fregar escaleras, es duro hacer de reponedor, es duro en la calle mendigar o ofrecer lo poco o mucho que se tiene.
Por eso son tan falsos los políticos, muchos no todos, porque se olvidan de la ideología cuando su forma de vivir mejora.
Hablan de independencia, de la ley de dependencia, de la prisión permanente revisable o no, etc... y mil

#29 Xose Mary, Badalona, 12/09/2019 - 20:22

Excepto el Sr. Tardà que era funcionario, en su vila natal Cornellà de Llobregat (por cierto faltan filólogas y filólogos en catalán para ser docentes). Nada tiene que ver con el 155, C'S o el PP.
O se titulan pocos o no quieren enseñar a los catalanets i catalanetes.
Joaquin Benitez "el cordobés" decía más cornas da el hambre.
Es duro t