Publicitat
Política · 29 de Juliol de 2020. 16:07h.

Bernat Solé es posa les piles

Reunió amb els cònsols i Alba Vergés per traslladar-los un missatge de "confiança i responsabilitat"

Bernat Solé es posa les piles

El conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, juntament amb la consellera de Salut, Alba Vergés, s'han reunit aquest dimecres al migdia de forma telemàtica amb més d'una trentena de representants del cos consular acreditat a Barcelona per traslladar un missatge de "confiança i responsabilitat" pel que fa a la lluita contra la Covid-19. La reunió amb els cònsols es produeix després de les recomanacions fetes per diversos països aconsellant no viatjar a Catalunya pels rebrots de coronavirus que afecten la regió.

Els consellers han recalcat durant la reunió telemàtica que "el Govern català ha actuat des del primer moment posant la salut i la seguretat de les persones al centre de la gestió de la pandèmia".

Bernat Solé ha manifestat als cònsols que "sempre actuem amb responsabilitat i transparència cap a la ciutadania, facilitant totes aquelles dades que tenim de la manera més comprensible" i ha defensat que "vetllem per la seguretat i el futur, i ens en sortirem si actuem tots plegats amb responsabilitat".

En referència a les recomanacions fetes per diversos països sobre Catalunya, el conseller d'Acció Exterior ha assegurat als cònsols que "respectem aquestes mesures, però volem posar a la seva disposició tots els elements possibles perquè disposin de la millor informació a l'hora de prendre decisions". Solé ha demanat als representants del cos consular que "ajudin a informar els seus conciutadans de la situació real que es viu a Catalunya".

La consellera de Salut Alba Vergés ha explicat que "estem enmig de la pandèmia de la COVID-19 i per això a Catalunya es prenen mesures per evitar-ne la propagació". La consellera ha defensat que "no es pot abaixar la guàrdia ni existeix risc zero, però s'ha fet una feina de seguiment i control per evitar la propagació del virus".

El conseller d'Exteriors, fins aquest dimecres, no havia ofert cap roda de premsa malgrat que diferents països estaven recomanant no viatjar a Catalunya pels rebrots de covid i les afectacions que té pel turisme.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Galba, Barcelona, 31/07/2020 - 08:42

Mal pensats! No es que ara es posi les piles sino que havia estat ocupat a la Comissió Permanent de la ONU.

#6 Ojotuerto, Calafell.tab, 30/07/2020 - 08:01

Para eso va un periodista a las rodas de prensa ..... . Para que hagan algo.... Que se muevan ..... Faltan periodistas sobran masajistas .... .....lo del coste de la campana exterior de la pandemia de la Generalitat??? Eso es otra historia

#5 Tabarnés puro, Barcino, 30/07/2020 - 06:13

Y después de esta cumbre diplomática de importancia mundial todos los países han decidido no solo levantar inmediatamente las restricciones para viajar a Cstaluña, sino también enviar expertos para aprender de la Degene...
Perdón: en realidad ambos consejeros han vuelto a sestear a la espera de las vacaciones, agotados por tamaño esfuerzo.

#4 Pep Colina, Bcn, 29/07/2020 - 22:14

El hecho que Cataluña sea la comunidad más infectados, es dificil de comprender ya que la gestión que se hizo y se está haciendo es del más alto nivel Torra. Aragonés, verges no tienen que envidiarle al Dr. Simón es mala suerte ya que tenemos los mejores gestores. Tranquilos que siempre tendremos los 400 chirinquitos

#3 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 29/07/2020 - 19:07

"el Govern català ha actuat des del primer moment posant la salut i la seguretat de les persones al centre de la gestió de la pandèmia"

para ejemplo las residencias de gente mayor, verdad?