Publicitat
Política · 21 de Gener de 2021. 11:45h.

Bernat Solé va tenir una "participació activa i decidida"

La sentència recull que va assumir "responsabilitats logístiques, de suport i d'assistència" l'1-O

Bernat Solé va tenir una "participació activa i decidida"

La sentència del TSJC, que condemna el conseller d'Exteriors, Bernat Solé, a un any d'inhabilitació i a 16.800 euros de multa per "desobediència greu", recull que l'aleshores alcalde d'Agramunt va tenir "una participació activa i decidida" en el desenvolupament del referèndum de l'1 d'octubre.

El tribunal remarca que que "el mateix dia del referèndum il·legal va tenir una participació activa i decidida en el seu desenvolupament i bona finalitat, personant-se des del primer moment en el centre de votació i assumint de forma intermitent durant tota la jornada responsabilitats logístiques, de suport i d'assistència als organitzadors".

Entre aquestes tasques, el tribunal destaca que va "procurar puntualment les notícies autoritzades que li arribaven a ell des d'altres ajuntaments veïns" sobre l'actuació de Policia i Guàrdia Civil a la comarca de l'Urgell, va estar "col·laborant decisivament en la presa de decisions capitals, com ara la d'amagar en un lloc segur les urnes amb els vots dipositats al seu interior" i en "avançar l'hora de tancament de la votació" davant la possibilitat que es personessin la Policia o la Guàrdia Civil.

També recull que "no només va permetre que el dia 25 de setembre de 2017 s'utilitzés, per una entitat denominada Esquerres per la Independència, el local propietat del municipi d'Agramunt situat en el núm. 75 de la Plaça del Mercadal, destinat al Casal Agramuntí i gestionat pel mateix Ajuntament, per a la celebració d'un acte públic o conferència destinada a promoure la participació ciutadana en el referèndum il·legal de l'1 d'octubre 2017, sinó que es va prestar a participar-hi com a orador, amb dues persones més, en la seva qualitat d'alcalde d'aquesta localitat, a més de la de diputat de Parlament, aprofitant l'ocasió per encoratjar públicament als oients a anar a votar el dia 1 octubre 2017".

Un altre aspecte que destaca la sentència és que Solé va promulgar un Decret d'Alcaldia on, segons el tribunal, "es va comprometre a posar a disposició de l'administració electoral de Govern de la Generalitat, per a la celebració del referèndum d'autodeterminació, el local de titularitat municipal utilitzat habitualment en els diversos els processos electorals que hi ha hagut a la localitat d'Agramunt".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#5 Blas de Pedo, Bcn, 21/01/2021 - 13:45

Ho tornarem a fer!!!!!!!

#5.1 Chris, Lleida, 21/01/2021 - 14:02

Mientras lo paguen otros es muy fácil comportarse como un insensato, si no es que lo eres.

#5.2 Venanci, Vilanova , 21/01/2021 - 15:06

I tu el primer que fugiràs en una nit de fosca per les clavegueres o potser tens el mestratge d'aquell pocavergonya que va amagar-se en el maleter d'un cotxe... Xulejant valentia virtual, però quan veieu les orelles de la justícia, cames ajudeu-me... "No ens redirem mai" i l'endemà la ursulina fugia cap a Suïssa amb l'altre d'aixelles oloros

#4 no soy nadie, barcelona, 21/01/2021 - 12:36

bueno, otro represaliado, a llorar a tv3%, colocarse en alguno de esos "organismos autónomos" de los que nadie ha oido hablar y a cobrar un pastizal, no pasa nada

#3 Juan, BCN, 21/01/2021 - 12:19

LA JUSTICIA ES LENTA, PERO IMPLACABLE.
Pero dirá que no ha hecho nada y que lo volveá a hacer.

#2 David, FOLGUEROLES, 21/01/2021 - 12:12

Yo esperaba que a este, como muy poco, le pusieran cinco años de prisión. Pero, se le han cogido con papel de fumar, y le han puesto un año de inhabilitación. ¡Y así no vamos a ninguna parte!

#1 Benet S., Barcelona, 21/01/2021 - 12:08

Aquest va pensar que tot aquest corriculum d'activitat conspirativa li aniria be per afegir en el seu curriculum tant magre que només podia fer constar que havia cantat en una coral de caramelles. I realment li va funcionar perque al cap de poc l'anomenen irresponsable d'exteriors sense haver sortit mai del poble ni parlar idiomes. Son patetics.

#1.1 Blas de Pedo, Bcn, 21/01/2021 - 13:47

No com vos,que sou un prodigi de cosmopaletisme espanyol jijijii