Publicitat
Política · 7 de Març de 2010. 17:14h.

Bertran es va reunir amb Otegi per explicar-li les consultes

L'independentisme basc veu amb bons ulls els referèndums d'autodeterminació

Bertran es va reunir amb Otegi per explicar-li les consultes

Uriel Bertran, durant el primer referèndum a Arenys de Munt

El responsable de la Coordinadora Nacional per a la Consulta sobre la Independència i diputat d'Esquerra al Parlament, Uriel Bertran, es va reunir amb l'exportaveu de Batasuna Arnaldo Otegi per explicar-li de primera mà aquestes iniciatives a Catalunya, arran de l'interès mostrat per l'esquerra abertzale, segons informa l'Avui.

La reunió, que ara ha transcendit, es va celebrar el passat 19 de juny a Sant Sebastià a la seu del sindicat LAB. A més, Uriel Bertran, al costat de Jordi Miró, membre de la comissió internacional de la coordinadora, van visitar el País Basc la tardor, i la localitat d'Elorrio (Biscaia) van mantenir una reunió amb tres alcaldes d'ANB: a l'esmentada població, a Vergara (Guipúscoa) i a Atxondo (Biscaia).

Va ser la mateixa esquerra abertzale la que es va posar en contacte amb la Coordinadora i, segons les esmentades fonts, l'experiència catalana està "influint" de manera decisiva en l'independentisme basc.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 josepxicot, barcelona, 09/03/2010 - 18:42

Un altre cop com a Perpignan,ara amb l´O
tegi un ex etarra explican-li com ho fem
a casa nostra,però què en a de fer del
que es far o es deixa de fer,que potser
ès una autoritat a casa nostra.Un bon
eixemple els etarres.A on arribarem?

#5 Oriol, Barcelona, 08/03/2010 - 10:16

Si, però no fa tans anys que hi havia uns "Terra Lliure" que posaven bombes, terroristes iguals amb els que es relaciona Bertran.

#4 Pere BCN, Barcelona, 07/03/2010 - 20:08

I ben fet que va fer. Joel Joan ho va dir a Sabadell. " Ës molt diferent un poble que posa bombres que un que posa urnes " . D'això es tracta oi ? O és que les urnes estan prohibides ?

#3 francesc-lluís, Baratària, 07/03/2010 - 19:12

De permís, res de res, lliçons! Els bascos han de prendre exemple de les consultes pacífiques i democràtiques de l'independentisme català. I a la Rosa Diez se la crida per nazi: l'únic que preten es minar la convivència a Catalunya amb mentides...

#2 Ciudadanista, Barcelona, 07/03/2010 - 19:08

Lógico es que los amigos bien avenidos hablen de sus cosas, se ayuden y den consejos. La amistad de nuestros separatistas con Batasuna y su entorno viene de antiguo. ¿Qué podemos esperar de toda esa gente? Nada bueno, mucho malo para Catalunya.