Publicitat
Política · 18 d'Octubre de 2021. 13:40h.

Bildu lamenta el "dolor" a les víctimes d'ETA

Arnaldo Otegi: "no s'hauria d'haver produït mai"

Bildu lamenta el "dolor" a les víctimes d'ETA

El coordinador d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, i el secretari general de Sortu, Arkaitz Rodríguez, han trigat deu anys en demanar perdó pel "dolor pel patiment sofert" per les víctimes d'ETA, que "no s'hauria d'haver produït mai".

"Volem fer una menció específica a les víctimes causades per la violència d'ETA, volem traslladar-los el nostre pesar i dolor pel patiment sofert. Sentim el seu dolor, i des d'aquest sentiment sincer afirmem que no s'hauria d'haver produït mai; a ningú el pot satisfer que passés tot allò ni que hagués durat tant de temps", diu la declaració.

És la primera vegada que l'esquerra abertzale fa un reconeixement explícit a les víctimes d'ETA; fins ara sempre s'havien referit a les "víctimes del conflicte basc" en general. En la declaració s'han felicitat que, 10 anys després de la conferència de pau celebrada a Donostia que va portar al final d'ETA, es pugui "constatar el compliment íntegre d'aquell compromís", i n'han atribuït el mèrit "al conjunt del poble basc".

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#20 Alejo, BCN, 20/10/2021 - 03:46

Aqui huele a gato encerrado...

#19 no soy nadie, barcelona, 19/10/2021 - 08:03

Cínico

#18 Antua, barcelona, 19/10/2021 - 07:18

es muy sencillo, nada de pedir perdón, pero si allanar el camino para un posible pacto PSV i Bildu y así sacar del gobierno vasco al PNV. Estrategia llevada acabo entre Sánchez y Bildu, no me cabe la menor duda. Sino de qué, después de 10 años de la derrota de ETA , esta declaración. Mas blanqueamiento de Bildu para pactos con el sanchismo.

#17 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 18/10/2021 - 22:27

Que dice Cinirnaldo ETAgui que el terrorismo "no s'hauria d'haver produït mai". Tal es el arrepentimiento que homenajean a los etarras y no ayudan a esclarecer los asesinatos que cometieron. A otro perro con ese hueso, príncipe de la gent de pau.

#16 I perquè tot plegat?, Barcelona, 18/10/2021 - 22:07

Son una colla de malnascuts, amb totes les lletres, les coses pel seu nom, i sempre és la societat "gracias a la sociedad vasca" que ha de tragar quina i treure'ls d'un cul de sac, encara que les mans les tindran tacades de sang inocent fins al final de les seves vides