Publicitat
Política · 12 de Gener de 2010. 18:25h.

Blanco es rifa al PSC

Els socialistes catalans van votar a favor d'una "majoria determinant" al Prat

Blanco es rifa al PSC

Blanco amb Montilla, al Palau de la Generalitat

La proposta de reforma del model aeroportuari espanyol presentada aquest dimarts al Congrés dels Diputats pel ministre de Foment, José Blanco, ha frustrat les aspiracions dels partits catalans, inclòs el PSC, sobre l'aeroport del Prat.

El Parlament va aprovar el 16 de novembre de 2007 una proposta de resolució sobre aquesta qüestió, que demanava la creació d'un consorci per a la gestió de l'aeroport barceloní, en el qual la part catalana "ha de tenir en l'òrgan rector la majoria determinant". CiU, PSC-CpC, ERC i ICV-EUiA van votar a favor i el PPC i Mixt en contra.

Aquesta "majoria determinant" s'aplicaria en les següents qüestions: "En matèria pressupostària -pressupostos anuals d'explotació i política d'inversions-, en gestió aeroportuària -gestió dels slots i establiment i modificació de tarifes-, en serveis aeroportuaris -definició dels règims de concessió i prestació dels serveis-, i en gestió del domini públic, infraestructures, planificació i programació -plans estratègics i plans directors".

Així mateix, el 15 d'abril de 2009, el ple del Parlament va aprovar una moció segons la qual "el Parlament de Catalunya manifesta la necessitat que el nou model aeroportuari de l'Estat incorpori, abans d'acabar l'any 2009", diversos compromisos.

Entre aquests compromisos figurava a la moció "la creació d'un consorci de l'aeroport de Barcelona en què les institucions catalanes siguin determinants pel que fa a la gestió i a la presa de decisions estratègiques".

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#30 President Macià, vila, 13/01/2010 - 20:30

El President que teniu ara i el Pentapartit viuen de genolls. http://ow.ly/Ogj6

#29 Manelic, Terra Baixa de Dalt, 13/01/2010 - 11:06

Responsabilitat total del tritpartit en l´avenç i la gran tasca de progrès fet a Catalunya dins del set darrers anys, un gran aument d´aturats i de funcionaris (amics,familiars i coneguts tots)

#28 La Catalunya Optimista, Chaconeta´s Boys and Palmeros, 13/01/2010 - 11:01

Visca el PSCPSOE....amb el recolzament inestimable dels "PALMEROS" ERC i ICV

#27 La Catalunya optimista!, Chaconeta´s Boys i Palmeros, 13/01/2010 - 10:59

Apa nois... a votar la Catalunya optimista!

#26 Butifarra de pagès, GRACIES TRIPARTIT, 13/01/2010 - 10:51

Vota PSOEPSC som amicsi som els mateixos i com que som els mateixos ho aconseguirem tot tot i tot ....finançament, rodalies, autovies,aeroport hehehe