Publicitat
Política · 11 de Gener de 2010. 21:13h.

Blanco indigna els partits catalans amb El Prat

"Mai va estar a sobre de la taula cedir el control de l'aeroport a la Generalitat", diu ara

Blanco indigna els partits catalans amb El Prat

Montilla, Zapatero i Blanco, durant la inauguració de la T-1 de l'aeroport del Prat

El ministre de Foment, José Blanco, ha indignat els partits catalans assegurant aquest dilluns que "mai va estar a sobre de la taula cedir el control del Prat a la Generalitat". En declaracions a RNE, el ministre de Foment ha assegurat que cal evitar que els consells d'administració dels aeroports siguin "òrgans de debat polític", tot i que sí ha obert la possibilitat que les comunidades autónomas participin en la gestió d'aeroports.

Blanco ha fet aquestes declaracions un dia abans de la presentació al Congrés del nou model aeroportuari, frenant les aspiracions dels partits catalans, que van aprovar una resolució al Parlament que apostava perquè les institucions catalanes tinguessin una "majoria determinant" sobre aquesta infraestructura.

Blanco ha recordat que el tema del control sobre el Prat es va plantejar durant el debat d'elaboració de l'Estatut, però que "no està contemplat" al text català. El ministre ha volgut deixar clar que "mai va estar a sobre de la taula cedir el control del Prat" al Govern de la Generalitat.

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha indicat aquest dilluns que el PSC ha de desmentir les declaracions del ministre de Foment. En cas contrari, ha dit Puig, voldria dir que "algú està prenent el pèl als ciutadans de Catalunya". Ha afegit que "hauren de preguntar a Montilla i a Nadal a quina taula de negociació anaven".

Joan Ridao, secretari general d'ERC, ha dit que el Govern espanyol pretén "canviar coses perquè tot continuï igual", amb un model "d'inspiració franquista" que només beneficia el de Barajas i té la resta d'aeroports de l'Estat com a simples "alimentadors" del trànsit aeri del de Madrid.

També el secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha replicat  el ministre de Foment, i ha dit que "nosaltres enteníem que podien mantenir-se espais de participació d'Aena, però que el lideratge s'ha de donar des de Catalunya, i això ho posem damunt la taula i és el què funciona arreu d'Europa".

De la seva banda, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha recordat al ministre de Foment els seus compromisos amb el canvi de model de gestió de l'aeroport del Prat, i ha afirmat que continuen confiant en què Catalunya tindrà un pes determinant en els òrgans de decisió d'aquesta infraestructura.

I la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha acusat el president de la Generalitat, José Montilla, d'haver "tornat a enganyar els catalans" amb la gestió de l'aeroport del Prat. Ha afirmat que "veiem que se'ns va enganyar des del primer moment, i la Generalitat no anava a ser mai determinant perquè el Govern espanyol no tenia sobre la taula aquesta proposta".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Guillem de Varòic, Varòic, 12/01/2010 - 09:51

Gràcies al Sr. Blanco, ara sabem la veritat, perque el tripartit ja ens volia tornar a enredar. Han fet de la mentida el seu modus vivendi.

#3 lluigi, BCN, 12/01/2010 - 09:29

Srs del PSC: amb "amics" com aquest del PSOE no calen enemics. Us en deixat un cop més amb el cul enlaire.

#2 Josep, ., 12/01/2010 - 00:31

Srs de l'TRIPA-RTIT, abans a Catalunya hi havia molts comerços anomenats "LA CONFIANZA" ja no hi queda cap. Sou masoquistes, us donen, us donen, i torneu a posar-vos ...

#1 Nuria, Lleida, 11/01/2010 - 22:35

Si us vau creure la propaganda dels mitjans de comunicació sobre el Prat, es que sou uns babaus.