Publicitat

El Parlament posa al mateix nivell les víctimes d'ETA i del GAL

Blanquejant ETA

El Parlament de Catalunya ha demanat "l'acostament" dels presos etarres a centres penitenciaris del País Basc en l'acte de presentació de la Declaració de la Junta de Portaveus del Parlament de defensa de la pau al País Basc. La Declaració de la Junta de Portaveus per la pau al País Basc, que va ser adoptada per la Junta de Portaveus el passat 14 de gener, reclama "promoure l'aplicació d'una política penitenciària d'acostament a presons pròximes als llocs d'origen dels presos i de residència de llurs familiars i gent pròxima".

La declaració institucional, signada per JxCat, ERC, PSC, Comuns i la CUP i presentada en un acte aquest dilluns a la tarda, demana "promoure l'aplicació d'una política penitenciària d'acostament a presons pròximes als llocs d'origen dels presos i de residència de llurs familiars i gent pròxima, que ofereixi un tracte humanitari als presos que pateixen malalties, tal com estableixen la legislació europea i els estàndards de drets humans".

El text també posa al mateix nivell a "totes les víctimes" del conflicte, incloses les dels GAL. "L'1 de juliol de 2019 una àmplia representació d'aquest Parlament va mantenir una trobada amb víctimes d'ETA, dels GAL i d'abusos policials. Durant aquesta trobada aquesta mateixa representació va expressar el seu compromís d'acompanyar les víctimes en llur generós i important pas de facilitar el procés de pau mitjançant els consensos següents" comença el text.

El Parlament reclama "defensar els principis de veritat, justícia i reparació de totes les víctimes del terrorisme d'ETA, i també de la resta d'expressions de violència que han tingut lloc al llarg dels cinquanta anys de conflicte al País Basc".

"El Parlament de Catalunya manifesta el seu desig d'acompanyar la ciutadania basca que, per mitjà de les seves institucions i de la majoria dels seus partits polítics i de la societat civil, aposta per un futur de llibertat, de reconeixement mutu i de convivència, en què totes les víctimes puguin sentir reparat llur dolor".

La Declaració també fa una crida a "exhortar els presos a reconèixer el dany causat i a fer passos decidits en aquest camí, amb l'objectiu d'avançar cap a la reconciliació i aprofundir en el reconeixement mutu entre les diferents víctimes del conflicte".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Gironí, Girona, 11/02/2020 - 15:07

Que baix estás caiguent Roger Torrent, que baix estás caiguent...

#5 tonino, BCN, 11/02/2020 - 12:15

Sólo hay que ver los partidos que firman la iniciativa. El brazo político de los asesinos marxistas. Eso sí, los lobos con piel de cordero: podemitas, cuperos, los de ERC y demás purria... Si es que a la cabra le tira el monte....

#4 Pere que tomba, BCN, 11/02/2020 - 07:32

Els estats també fan terrorisme, de fet, són els que practiquen el terrorisme amb més mitjans. Sempre cal recordar que també hi ha lleis a les dictadures.

#3 Figueras, Figueras, 10/02/2020 - 23:55

Desgraciados, sois igual de asesinos que los que blanqueais, ¡la historia os recordara!

#2 Oriol, BCN, 10/02/2020 - 20:53

Les víctimes dels GAL no són com les d'ETA? Els van matar tots igual, oi?