Publicitat

Diputats d'ERC, Junts, PSC, Comuns i CUP abandonen el ple durant la intervenció d'Ignacio Garriga

Boicot a Vox

Diputats d'Esquerra, Junts, PSC; Comuns i CUP han abandonat el ple d'investidura moments abans que el president del grup parlamentari de Vox, Ignacio Garriga, començés la seva intervenció. Només s'hi han quedat els portaveus i alguns altres diputats.

Garriga hi ha fet referència a l'inici del seu discurs i ha manifestat als seus votants que els diputats "podran sortir d'aquesta sala, que podran estigmatitzar el nostre discurs, intentar censurar-nos, però els asseguro que no els defraudarem".

D'ERC només s'han quedat Pere Aragonès i Marta Vilalta, que gestionen el debat; la vicepresidenta Anna Caula i les diputades Najat Driouech i Jenn Díaz, que ha mostrat a Garriga el cartell "Aixafem el feixisme" de Pere Català Pic. La majoria de diputats de JxCat també han abandonat el ple i els que s'hi han quedat han mostrat cartells amb la bandera d'"acció antifeixista. Països Catalans".

La CUP ha explicat en un tuit que els seus nou diputats han abandonat el ple durant la intervenció de Vox i "en el seu lloc han deixat uns cartells amb noms de víctimes del feixisme". "Per memòria democràtica i per dignitat antifeixista", han sentenciat. Dels Comuns només s'han quedat David Cid i Joan Carles Gallego, en representació del grup. Alguns diputats del PSC, que va subscriure el pacte per aïllar Vox, també han marxat.

En acabar la intervenció inicial de Garriga, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha volgut fer una "reflexió" i ha denunciat que en el discurs de Vox "s'han produït discriminacions per raó de raça, afirmacions injurioses, infundades i lesives que vulneren drets com la presumpció d'innocència"; i "generalitzacions inacceptables respecte al poble de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#41 David, FOLGUEROLES, 27/03/2021 - 12:52

Así es como yo he visto esta situación: sube un señor de VOX, creo que fue Garriga, al estrado y a continuación todos los delincuentes salen corriendo, abandonan la cámara. ¿Tanto miedo le tienen a VOX?

#39 BEJOTA, bcn, 27/03/2021 - 12:35

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.En 2019 hubo cuatro elecciones en Cataluña y , en todas, el separatismo perdió más de 300 mil votos.Por cierto, no había COVID

#37 Menjamela Grandi, Anapurna, 27/03/2021 - 11:49

En el PSC-Psoez continua palpitando el alma chequista y totalitaria de Largo Caballero y demás recua de golpistas y chequistas de la II república. Y en eso retozan contentos y felices con todos los supremacistas regionales. Dios los cría y ellos se juntan.

#36 El Sifoner, Castelló, 27/03/2021 - 11:05

Los autodenominados anti-fascistas, actuando como verdaderos fascistas. La verdadera DEMOCRACIA esta en un plano superior, en el que se permite la participación hasta sus enemigos, siempre y cuando cumplan unos mínimos requisitos. No dejándoles participar, ignorándoles y acorralándoles, no les van ni a derrotar ni a cambiar de pensamiento.

#35 Santi F., BCN, 27/03/2021 - 09:52

Habla de TV3?
"se han producido discriminaciones por razón de raza, afirmaciones injuriosas, infundadas y lesivas que vulneran derechos como la presunción de inocencia "; y "generalizaciones inaceptables respecto al pueblo de Cataluña".