Publicitat
Política · 7 d'Agost de 2014. 12:16h.

Boicot de Rússia als productes agraris

Pelegrí demana al ministeri que actuï

Boicot de Rússia als productes agraris

Josep Maria Pelegrí

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha contactat amb el Ministeri d’Agricultura per  demanar que s’activin les gestions necessàries per evitar que el boicot anunciat per Rússia a la importació de productes agroalimentaris procedents dels països –entre aquests, Espanya- que han donat suport a les sancions comercials contra Rússia per la crisi d’Ucraïna, acabin afectant greument les exportacions del sector de la fruita de pinyol i altres que puguin veure’s afectats per la decisió de Putin.
 
“La nostra prioritat és  i serà donar suport al sector, i així ho estem fent per les vies al nostre abast, bé sigui a través de la interlocució amb el Ministeri des de la conselleria, o bé des de l’Areflh que presideixo.
 
“Més enllà de l’impacte que pugui generar sobre el sector de la fruita o altres com el carni, que tenen en Rússia una important demanda per a l’exportació, la decisió de Putin és d’una gran irresponsabilitat envers els propis ciutadans de Rússia, perquè posa en risc la garantia del proveïment alimentari de la seva pròpia població, en un mercat que és especialment deficitari en determinat tipus de productes alimentaris vinculats a una dieta equilibrada i saludable, com és la fruita”, ha afirmat Pelegrí.
 
D’altra banda, Pelegrí ha criticat la inoperància de la PAC i la passivitat de la Comissió Europea davant la situació que afecta el sector de la fruita, des dels inicis de la temporada, i a la qual s’afegeix ara el boicot de Rússia.
 
“De què ens serveix tenir una PAC que resulta clarament inoperant quan es produeixen situacions de crisi com l’actual? “ ha afirmat Pelegrí i ha afegit que “reclamem al comissari d’Agricultura de la UE, Dacian Ciolos, que tingui el coratge i la valentia d’actuar i activar sense més dilació les mesures – de les quals ja disposa la pròpia UE- per fer front a aquest tipus de situacions. Les mesures hi són; només cal voluntat política per activar-les” ha sentenciat Pelegrí.
 

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#9 tarraco, barna, 09/08/2014 - 20:04

la culpa de todo la tiene EEUU al haber patrocinado un golpe de estado en Kiev. Normal que Rusia se defienda de los buitres lacayos de la UE.
España y Europa debe despertar y dejar de ser lacayos de EEUU

#8 iñigo, bi, 07/08/2014 - 20:32

¿Está el conseller Pelegrí pidiendo que España se desmarque de Europa y apoye la incorporación de Crimea, a los prorrusos de Donestk, etc? Bravo... Un largo aplauso al conseller...

#7 us heu passat , tres pobles. , 07/08/2014 - 18:54

Tal com he llegit a un altre diari. Rússia no fa boicot a la UE. Senzillament amplia la llista de productes que la UE no li pot vendre. O sigui en realitat col·labora en les seves pròpies sancions que li han imposat tant la UE com els EUA

#6 Pimpollo, Vic, 07/08/2014 - 16:07

Bien. Dado el trato que se da a Rusia desde los medios regionales... Lo raro es que Putin no nos haya declarado la guerra

#6.1 ambaixadorCAT, UK, 07/08/2014 - 16:29

t'has plantejat que potser el tracte que se li dona a Putin als mitjans de comunicació potser és el que realment es mereix?
Quin interès tens en defensar aquest imperialista anti demòcrata?

#5 ambaixadorCAT, UK, 07/08/2014 - 15:44

Pelegrí, desgraciadament a Putin se li'n fum la seva població civil... pel bé de Russia i del món seria millor que Putin desaparegués ben aviat.