Publicitat
Política · 14 d'Abril de 2011. 17:37h.

Boicot del PP i C's a un acte contra la "repressió franquista"

Jordi Cañas al·lega que "dos diputats estaven al Ple i l'altre a la concentració pro serveis públics"

Boicot del PP i C's a un acte contra la "repressió franquista"

Una imatge de l'acte presidit per De Gispert

El Parlament ha homenatjat aquestat tarda, abans de reprendre el ple, els republicans perseguits pel franquisme amb una ofrena floral davant el monument ‘La Pietat’, al pati de la biblioteca de l'edifici. En l'acte -presidit per la presidenta de la cambra, Núria de Gispert- no ha participat cap diputat del PP de Catalunya. Ni el representant a la  Mesa, Jordi Cornet, ni cap altre diputat. Tampoc hi ha assistit cap dirigent de Ciutadans. En aquest cas, però, el diputat Jordi Cañas ha explicat mitjançant el seu Twitter que dos dels diputats han estat "al Ple del Parlament i l'altre a la concentració pro serveis públics".

En canvi, sí que hi havien diputats de la resta de grups (CiU, PSC, ICV i ERC). De Gispert ha fet una crida a deixar enrere el "revisionisme històric" però també s'ha mostrat en contra de "l'amnèsia col·lectiva" i ha recordat "els immolats per la llibertat de Catalunya" com el president Companys.

L’acte, que organitzen conjuntament el Parlament i l’Associació Pro Memòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya, coincideix enguany amb el vuitantè aniversari de la proclamació de la república catalana per Francesc Macià, el 14 d’abril de 1931.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, en un moment de l'ofrena

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#17 ANTON, san jose, 15/04/2011 - 19:38

Hi han coses mes importants com ELS TOROS, son els fatxes del segle XXI disfressats de democratas, com els jutges espanyols, res ha canviat, ja falta menys per que aixo ho cambiem els catalans, despres els hi donem la Creu de Sant Jordi i cap a Espanya.

#16 badoc, Girona, 15/04/2011 - 12:21

Els de C's se'ls nota el llautó quan diuen que son d'esquerres.
Ells son de dreta-extrema dreta. Franco és un model a seguir per a ells encara que ho hagin de dissimular.

#15 ISAAC, SALT, 15/04/2011 - 09:58

Es veuen les dues vares de medir. PP i C's a l'hora de comdennar els terroristes i manifestar-se amb les víctimes són els primers (i em sembla bé) però noi, quan han de condemnar els abusos del franquisme, i la llarga postguerra, i les seves víctimes se'ls hi veu el "plumeru".

#15.1 pepe, andorra, 15/04/2011 - 11:43

Es q se ve el plumero q es algo electoralista. Aun espero yo que los señores de ERC condenen las chekas y los asesinatos en BCN del 36 al 39. Ademas, ahora resultara q los del FRAP eran unos angelitos. Eso por no decir q una gran parte de los asistentes provienen de familias franquistas.

#15.2 Günter, Barcelona, 15/04/2011 - 12:34

Pepe, suposo que et refereixes a la presència d'agents stalinistes que van atacar a gent del POUM, d'ERC, de la CNT i d'altres partits. O no recorcordes On és Andreu Nin? Les condemnes les trobaras als discursos de companys iterradelles que estaven en contra d'aquests.

#15.3 Grimm, barcelona, 15/04/2011 - 12:37

Pepe, no pots comparar la repressió d'un sector comunista, que va esclatar el 36 amb la coincidència del cop d'Estat de Franco, i que va ser aïllat gràcies als esforços dels governs d'unitat a catalunya, amb la repressió d'una dictadura sencera que va durar gairebé 40 anys?

#14 Josep, BCN, 14/04/2011 - 23:37

Organitza: Parlament i l?Associació Pro Memòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya.
immolats per la llibertat???? mare meva sona a islamites radicals o era catalanistes radicals?? El que no puc entendre que fot el Parlamant (DE TOTS) amb aquesta gent (ALGUNS).....

#13 Francesc, Barcelona, 14/04/2011 - 22:59

Jordi, tu també ets un nacionalista: un nacionalista espanyol pancastellà de la Gran Castella. Ets si fa no fa com tothom: un nacionalista