Publicitat
Política · 20 de Juliol de 2010. 22:55h.

Boicot d'UGT a Saura

El sindicat no assistirà als actes oficials per la tragèdia d'Horta de Sant Joan

Boicot d'UGT a Saura

Saura, durant un acte amb bombers

La UGT de Catalunya ha anunciat que no assistirà aquest dimecres als actes oficials en commemoració del primer aniversari de l'incendi d'Horta de Sant Joan, en què van morir cinc bombers, perquè segons un comunicat, "la nostra secció sindical no vol estar al costat dels que entenem que poden ser resonsables dels fets".

"Ha passat un any", diu el comunicat, "i encara no s'han aclarit molts dels interrogants que ens vàrem fer quan es va produir la tragèdia. De la mateixa manera que l'11 de setembre, el departament de bombers de la UGT va declinar la invitació a l'acte de concessió de la medalla d'or al col·lectiu de bombers -com a conseqüència dels fets ocorreguts el 21 de juliol de 2009 a Horta de Sant Joan-, ara seguirem el mateix criteri, amb encara una major indignació pel temps perdut, un temps que s'ha desaprofitat per poder avançar en l'evolució del cos de bombers".

S'afegeix que "al setembre de 2009 ja vam emetre un comunicat refusant la invitació a l'acte de concessió de la medalla d'or, on dèiem que 'la nostra actitud, des del primer moment ha estat la del respecte a la memòria dels nostres companys i al dol dels seus familiars i amics', però advertíem que el nostre silenci no s'havia d'interpretar 'com una actitud de resignació i conformitat. Estem treballant per aclarir els fets i exigir responsabilitats per tal que fets similars no es tornin a produir'".

"Ha passat el temps", s'afirma, "i encara estem treballant per aclarir els fets i exigir responsabilitats per tal que fets similars no es tornin a produir. Per a nosaltres és indignant que, mesos més tard, encara ens veiem obligats a continuar amb la nostra demanda. Tal i com vam dir en aquell moment, respectem la decisió d'aquells que volen compartir l'acte en memòria dels nostres companys, però alhora demanen que es respecti la nostra decisió de no comparèixer-hi. La secció sindical de la UGT al cos de bombers no vol estar al costat dels que entenem que poden ser responsables dels fets ocorreguts a Horta de Sant Joan".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 laila, Barcelona, 21/07/2010 - 08:38

Que hi vagi TV3 que més que explicar la tragèdia de l'any passat el que va fer ahir és fardar de totes les millores que han fet als bombers. Ni amb Franco es manipulava tant la opinió pública i tant malament perquè ens adonem.