Publicitat
Política · 20 de Juny de 2009. 23:13h.

Boicotegen l'Espanya-Sud-Àfrica a Terrassa

Provoquen un incendi al costat d'una pantalla gegant de Telecinco davant de l'Ajuntament

Boicotegen l'Espanya-Sud-Àfrica a Terrassa

Un moment dels incidents (foto: vídeo dels informatius de Telecinco)

Un grup de persones va provocar en la nit d'aquest dissabte un incendi al costat d'una pantalla gegant que Telecinco havia instal·lat davant de l'Ajuntament de Terrassa per veure la transmissió del partit de la copa Confederacions de futbol entre les seleccions d'Espanya i Sud-Àfrica, segons els informatius de la cadena de televisió. La pantalla va haver de ser desmuntada i no va poder veure's la transmissió del partit.

Segons Telecinco, "deu minuts abans que comencés el partit entre Sud-Àfrica i Espanya, un grup d'independentistes va provocar un aparatós incendi just sota de la pantalla gegant, provocant el desallotjament de la zona i impedint als veïns de gaudir de l'encontre. La Policia, que s'ha encarregat d'apagar el foc, investiga l'incident".

La cadena afegeix que "un diari local de Terrasa ja ho havia anunciat. Alguns independentistes van anunciar que volien boicotejar l'acte i deixar els veïns de Terrasa sense poder veure a la pantalla gegant de Telecinco el partit de Copa Confederacions".

"Moments abans que es produís l'incendi", indica Telecinco, "els radicals van intentar rebentar l'esdeveniment amb crits independentistes, però no ho van aconseguir. Tanmateix, just després que sonessin els himnes, una gran capa de fum a la zona de la pantalla va provocar el pànic entre els assistents".

També diu que "una de les càmeres de Telecinco es va apropar a la zona per veure el que ocorria i va descobrir sota de la lona (situada sota la pantalla) una ampolla d'aigua de cinc litres amb gasolina. Va desplaçar tot el que va poder l'esmentada garrafa per evitar l'incendi, però no ho va aconseguir i la zona va començar a cremar".

Així mateix, s'afirma que "a poc més de deu metres de distància es trobaven els veïns de Terrasa, inclosos nombrosos menors, la intenció dels quals era gaudir de l'encontre. Al final, la zona es va quedar buida, i després que la Policia apagués el foc, la pantalla va haver de ser desmuntada, privant de l'encontre per força major la gent que havia acudit a veure la selecció espanyola".

Finalment, Telecinco indica que "després de l'incident, la Policia s'està encarregant d'investigar els fets, encara que sospiten d'un grup concret de radicals amb què ja han tingut més problemes".

Una convocatòria amb la firma i l'anagrama del grup Endavant havia estat difosa aquests dies convocat a les vuit de la nit una concentració amb el lema "Stop espanyolisme. Stop feixisme". Al text de la convocatòria, es deia també: "Aturarem l'acte espanyolista. Aturarem la retransmissió del partit de la selecció espanyola en pantalla gegant que Telecinco vol realitzar dissabte davant l'Ajuntament de Terrassa. Terrassa no és Espanya. Els Països Catalans no som Espanya".

L'Ajuntament de Terrassa havia col·laborat en l'organització d'aquesta retransmissió com a mostra de suport al jugador de la selecció i del Barça, Xavi Hernández, natural de Terrassa, "perquè" segons un comunicat que havia difós l'Ajuntament, "aquest fet suposarà una important projecció de la ciutat".

Publicitat
Publicitat

139 Comentaris

Publicitat
#139 MARC-SABATES.COM, REPUBLICA LLUIS COMPANYS//*//, 24/06/2009 - 00:59

Soc Català, visca la terra //*//

#138 Jaume, Sant Feliu de Codines ESPAÑA, 23/06/2009 - 20:40

Marcos Zapatos que cullons dius ninot?Republica catalana?Q vols, que siguem igual de pobres que Somalia?Republica catalana Carod Rovira=SOMALIA!Marcos marquitos fes-nos un favor als catalans de debò exufat un tret al cervell maco!St Feliu anticatalanista!

#137 Joaquimj, Alp, 23/06/2009 - 19:08

sincerament, se m'en fot la selecció espanyola. per molts terrassencs que hi treballin.

#136 carles, Terrassa, 23/06/2009 - 12:03

Visca Catalunya i Visca Espanya.
Catalunya és la nostra terra i Espanya la nostra pàtria i nació.
El separatistes radicals són xarnegos renegats de cognoms castellans: Mireu els de terra lliure: Jordi Sanchez, David Martinez,Jaume Fernandez, etc.

#135 MARC-SABATES.COM, REPUBLICA CATALANA //*//, 23/06/2009 - 07:12

espanya fora de Catalunya //*//
Una NACIO , una SELECCIO
VISCA CATALUNYA LLIURE .
MARC-SABATES.COM