Publicitat
Política · 2 d'Octubre de 2008. 10:24h.

Bolaño replica que el PP es va empescar "terrenal"

L'exdirector de Comunicació del Govern recomana "documentar-se" a Puigpelat

El periodista i exdirector de Comunicació del Govern, Toni Bolaño, ha replicat Francesc Puigpelat, que va qüestionar el "televisió terrenal" del president de la Generalitat, José Montilla. En un article a l'Avui, Bolaño recomana a Puigpelat "documentar-se", defensa que Montilla va utilitzar les paraules adequades, i retreu a Puigpelat la "displicència amb el president de Catalunya".

"Doncs bé, amic Puigpelat, et faig saber a tu i a tots els lectors d'aquest diari que el 9 d'octubre de 1998 el govern del Partit Popular va aprovar el reial decret del pla tècnic nacional de la televisió digital terrenal. I no m'equivoco, acabo d'escriure terrenal, i el senyor Josep Piqué ho podria ratificar perquè aleshores era el titular del ministeri d'Indústria. El 30 de desembre de 2004, el govern socialista va aprovar el projecte de llei de mesures urgents per a l'impuls de la televisió digital terrenal -carai!!!, un altre cop-, on es preveia l'avançament de l'apagada analògica el 2010. El titular d'aquest ministeri era l'ara president, José Montilla. Per cert, aquest mateix dia, el govern d'Espanya va aprovar el trasllat de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions a Barcelona. També a proposta del titular d'Indústria, José Montilla".

"I no acabem aquí la documentació. El 29 de juliol de 2005, el ministre Montilla va aprovar el nou pla tècnic de la televisió digital terrenal. Sí, sí, terrenal. Per tant, tot sembla indicar com saben professionals del sector audiovisual que el president no va tenir un "lapsus freudià". Fins i tot, aquests professionals defensen i afirmen que cal qualificar-la de terrenal perquè la tecnologia no és estrictament terrestre, perquè les ones no van per terra, com tothom sap. Potser és un altre qui ha tingut un lapsus humà. No és recomanable treballar en allò que diu l'argot periodístic 'que la realitat no faci malbé una notícia'", conclou Bolaño.

Toni Bolaño
Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Montserrat, Barcelona, 02/10/2008 - 17:54

En Bolaño ara es tertulià del Basté. Francament, fa angúnia sentir-lo: és d'un sectarisme insultant.

#3 Joan T., Barcelona, 02/10/2008 - 14:02

Algù em podría explicar perquè s'en diu Televisió Digital Terrestre (Terrenal segons el nomenclator sociata) si no ens arriva per terra (cable?) si no per ones, com l'analògica? No sería més lògic anomenar-la digital a seques?

#2 pepeillo, barcelona, 02/10/2008 - 13:28

El Sr. Bolanyo aviat tornarà...suposo que ha descobert que la vida lluny del PSC no és el mateix ni gens fàcil.....

#1 ramon, barcelona-c, 02/10/2008 - 11:58

Només el sectarisme explica el donar importancia a qui va tenir l'acudit d'utilitzar l'adjectiu terrenal i no al fet mateix. Utilitzar aquest adjectiu per diferenciar es una idiotesa total.La condició de terrenal ho té la TDT , el canal plus o TV3 p.ex