Publicitat
Política · 3 de Juny de 2013. 11:03h.

Bolvir només penja la bandera espanyola

Llanos de Luna afirma haver exigit també la senyera però l'alcalde diu que se'ls va "amenaçar" per penjar l'estelada

Bolvir només penja la bandera espanyola

Imatge de la façana (Crònica de Cerdanya)

Bolvir, un petit poble de la Cerdanya, només tenia penjada la bandera espanyola al seu ajuntament, fet que ha provocat l'actuació de la delegada del Govern, Llanos de Lluna, que, segons publica El Confidencial, ha requerit formalment al consistori perquè pengin també la senyera.

Fonts de la Delegació del Govern admeten que aquest requeriment s'havia enviat. "Nosaltres som legalistes. S'havien realitzat requeriments perquè es pengés la bandera espanyola perquè així ho marca la Llei de Banderes. Però igualment s'ha d'hissar la senyera, perquè ho marca la norma. Es tracta de garantir l'estricte compliment de la llei".

Fins ara, la Delegació havia enviat requeriments a molts ajuntaments perquè la bandera espanyola havia estat bandejada de les institucions oficials, contravenint el que diu la Llei de Banderes. En el cas de Bolvir tan sols hi onejava l'espanyola, el que també contravé la llei, de manera que la Delegació va optar per requerir novament que hi col·loqués també la catalana.

Segons explicava el blog Crònica de Cerdanya el passat més d'abril, l'Ajuntament havia penjat l'estelada, però es va veure obligat a penjar la bandera espanyola, a instàncies de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna.

L'alcalde de Bolvir, Bartomeu Baqué, va assegurar que "després de rebre una carta on se'ns amenaçava, hem determinat posar la bandera. Tot i això, a cap altre  ajuntament de la comarca hi ha la bandera espanyola, i em pregunto si ara es dedicaran a anar poble per poble obligant a posar-la, quan molts ajuntaments no tenen pressupost gairebé ni per comprar banderes".

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#26 Pere, Barcelona, 19/12/2014 - 00:17

Bona nit, realment llegin els comentaris del alcalde del poble de Bolvir, vull expressar amb tota llibertat que realment es tal com diuen els lectors, es un mal educat i fa un ús d'autoritat brutal segons l'hi convé.
Un alcalde a de mostrar ser respectuós pel carreg que assumeix i donar exemple.

#25 Oriol, Bolvir, 04/12/2014 - 12:50

Sort que ja arriben les properes eleccions ...
A veure si el poblé es dona comte del alcalde que tenen que es un prepotent i un sobrat,es deu pensar que sempre será alcalde, deu meu senyor.
Que els habitants de Bolvir obrin els ulls d'una vegada.

#24 Carles, Bolvir, 21/11/2014 - 19:55

La verdad es que he quedado sorprèndido de las barbaridades de este Sr.
No es propio de un alcalde de un municipio actuar de esta manera. Pero es cierto que cuando alguien esta en el trono se Piensa que es mas que nadie...
Solo quiero matizar, que muchos habitantes del municipio no estan satisfechos

#23 Ignacio , Cerdaña, 21/04/2014 - 21:23

Este alcalde se piensa ser dios!
Por tener un cargo y se piensa que puede hacer i deshacer lo que quiere!!
En este municipio vive gente que se siente catalana y a la vez española, usted no puede tener más respetó????usted esta ocupando un cargo que en su día le votaron tanto españoles como catalanes

#22 pip, Igualada, 05/06/2013 - 15:02

Som espanyols. La bandera espanyola és l'única que hauria d'onejar a Bolvir. I a tot Catalunya