Publicitat
Política · 15 de Febrer de 2011. 22:42h.

Bonisme amb els pisos pastera

El PSC rebutja que els propietaris puguin saber quantes persones viuen en un pis de lloguer

Bonisme amb els pisos pastera

Meritxell Batet en una imatge d'arxiu

El Congrés dels Diputats ha rebutjat tramitar una Proposició de Llei de CiU que pretenia que els propietaris dels immobles poguessin tenir accés al padró municipal per saber quantes persones figuraven com a habitants del seu pis. La diputada del PSC Meritxell Batet ha afirmat que la iniciativa de CiU “podria vulnerar drets reconeguts en la Constitució, sobretot el dret a la intimitat” i que suposa “qüestionar un sistema de garanties ja consolidat i necessari per preservar els drets fonamentals de tots els ciutadans”.

Batet ha explicat durant la seva intervenció al Ple que l’existència del padró municipal “és una excepció a aquest dret a la intimitat i un element per acreditar la residència habitual, saber el nombre de veïns d’un municipi, calcular el nombre de regidors que li corresponen i dimensionar els serveis públics que cal oferir”. Per tant, doncs, “és un instrument fonamental”. Però precisament per preservar el dret a la intimitat, “aquestes dades només són accessibles per a les administracions, i, en la majoria dels casos, només quan l’interessat és informat prèviament”.

Per tot això, la diputada considera que “no és de rebut que per vetllar pel compliment d’un contracte entre privats es conculqui un dret fonamental”. “Seria tant com dir”, ha afegit, “que aquells que tenen una propietat tenen dret a la intimitat, mentre que a qualsevol persona que està de lloguer aquest dret se li pren”. A més, Batet està convençuda que una mesura com la que proposava CiU “no serviria per als seus objectius, sinó que provocaria que la gent deixés d’empadronar-se i d’aquesta manera els serveis públics quedarien afectats perquè no es coneixeria el nombre real d’habitants d’un municipi”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 joan, manresa, 16/02/2011 - 16:56

tinua.)la seba estada mai es silenciosa,sorollosa i bruta..no parlen criden.En altre pis habien gent del Marroc,al final han marchat,era horrorós,brut,crits ,ssuroll i plagues d'insectes,el seu numeró era ,per dir algu,unas 9 personas.Are mitj respirem despres de moltes quexas.Sra.Li desitjem lo

#4 joan, manresa, 16/02/2011 - 16:52

tinua.)..el Pepet ens explica lo seguent..---Fent reunió d'escala,pasen 13 personas,negres tota ellas,que viuen en un pis de lloguer ( el propioetari viu a 40 km.i era absent.)aquestas personas pasen de baxade.A la mitja hora,entren 6,cuatre de nous i amb olor d'alcohol...la seba estada (conti.

#3 joan, manresa, 16/02/2011 - 16:48

El Casal,16,40 h.---La Sra.Meritxell,confón Gimnasia amb Magnesia.Segurament viu en un entorn priveligiat...Las esquerras sempre han esta en contra de la propietat privada,clar,la dels altres,la seba pocs problemas..,per axó amb moltes comunitats de veins tenim un munt de problemas..,(cont.

#2 propietari, Barcelona, 16/02/2011 - 12:35

Doncs, jo com a propietari, no llogaré més pisos sinó sé qui hi viu. La senyora Batet i el seu partit els hi interessa més la compra-venda ( cas Pretòria ) que el lloguer

#1 bert, bcn, 15/02/2011 - 23:03

Quan jo faig un contracte privat, tenc el dret de saber que s'està acomplint en tots els seus termes. La senyora Batet contribueix a desfer la confiança dels ciutadans en l'Estat de Dret. Els socialistes, entre d'altres, ja no toquen de peus a terra.