Publicitat
Política · 18 de Novembre de 2008. 22:37h.

Bono: "Als partits propis hi ha molt fill de puta"

Una TV grava una conversa del president del Congrés amb diputats del PP

Bono: "Als partits propis hi ha molt fill de puta"

Un moment de la conversa, segons una imatge emesa per la cadena de TV 'Cuatro'

La intenció del president del Congrés, José Bono, de posar a la cambra una placa d'homenatge a la monja sor Maravillas (1891-1974), qui va néixer en unes dependències que després van ser de l'edifici parlamentari i va ser perseguida en la guerra civil, ha irritat al seu grup parlamentari, que considera aquest gest contrari a un estat aconfessional. Bono, en una conversa als passadissos del Congrés amb tres diputats del PP, difosa per la cadena de televisió Cuatro, s'ha referit als seus companys socialistes crítics amb la seva decisió: "Els dels propis partits són uns fills de puta", una expressió que ha provocat la rialla dels seus oients.

Bono també ha dit, entre riures, als parlamentaris amb qui parlava, Fernando López-Amor, Javier Gómez Darmendrail i Aurelio Romero: "Hi ha molta santa i algun dolent", una al·lusió al seu grup parlamentari. Precisament, el president de la cambra ha fet aquest comentari el mateix dia què el portaveu del grup socialista, José Antonio Alonso, manifestava el rebuig total dels seus companys a la iniciativa de Bono. Alonso ha dit que la placa en memòria de la monja va contra l'aconfesionalidad de l'Estat.

La difusió del comentari l'ha portat a Bono a disculpar-se amb gran rapidesa. Bono ha assegurat que la conversa corresponia a un context distès i sense ànim de "molestar" ningú. "M'han dit que han dit que una càmera m'ha robat unes paraules que, en un to de broma informal, estava comentant amb uns diputats. Vull dir-los que no tinc el més mínim ànim de molestar a ningú", ha explicat. A més, ha subratllat que "no té el més mínim sentit que algú, seriosament," vulgui atribuir a una persona que acumula "40 anys d'història" al PSOE "res que pugui resultar ofensiu" per al seu partit. "Si algú ho ha vist així, prego que em disculpi," ha afegit.

A la sortida del ple del Congrés, Aurelio Romero, un dels diputats del PP que va escoltar les paraules de Bon, ha sortit en la seva defensa. "No ha dit res anormal", ha assegurat Romero. "Hem tingut una conversa distesa i no ha fet cap comentari advers ni cap a la santa ni cap a ningú", ha assenyalat.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 joan, manresa, 19/11/2008 - 17:49

Diuen que tot boig n'endevina alguna...jejejej...Are en serio,te molta raó,i potser queda curt..Compti Sr.Bono a partir d'are,no dongui l'espatlla a ningú dels seus,i no sols per els puñals que volen,no...jejejej....sempre s'agraex sentir veritats..

#8 Gerard, Barna, 19/11/2008 - 16:12

No ho sap prou...

#7 Joan T., Barcelona, 19/11/2008 - 14:18

Home! Per fí, algù que diu les coses pel seu nom!

#6 Thiago, Vic, 19/11/2008 - 14:11

Se cree el ladrón que todos son de su condición?

#5 joan, mataro, 19/11/2008 - 13:37

Si ,ell sab de que va la cosa si... ho sap i tan que ho sap-------de molt aprop