Publicitat
Política · 6 d'Octubre de 2008. 11:50h.

Bono: "qui té més, paga més"

El president del Congrés apel·la a "l'imperi de la llei" per a prohibir el català a la cambra baixa

Bono: "qui té més, paga més"

Bono, en una imatge d'arxiu

El president del Congrés dels Diputats, José Bono, ha dit en una entrevista a El Món a RAC1 que "el més important són els ciutadans, i la igualtat davant la llei. Encara no ha nascut el madrileny que valgui més que el català. Qui té més, paga més, però els drets que l'Estat els ofereix a tots són iguals."

Bono també ha apuntat que "la meva relació [amb els socialistes catalans] és molt bona", a més de destacar que "Carme Chacón és molt llesta: és capaç, està ben formada, vol fer les coses bé". D'altra banda, també ha reconegut que recuperar la memòria historica "em sembla molt bé" i ha considerat que "la Constitució no és res etern"

Finalment, pel que fa a l'us del català en el Congrés, el president ha afirmat que "a la tribuna, als estats de dret, només hi ha un imperi: el de la llei. Quan es canviï la llei i es digui que es pot parlar a la tribuna en català, basc... es parlarà. No em molesta sentir parlar en català, però per entendre'ns, mentre no es canviï la lleu, no tinc cap altre remei que fer-la complir."

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#38 ccc, bcn, 07/10/2008 - 09:21

com a habitant de la prov de barcelona, d'un pròsper poble del maresme, i amb uns ingressos molt més alts q els de la mitjana, espero q els nacionalistes d'esquerra catalans acabin amb la tonteria aquesta de q qui més té més paga, tornem al S. XIX

#37 Jero, -, 07/10/2008 - 08:37

i suposo que Bono, per coheréncia amb les seves paraules, també farà complir aquella la llei aprobada pel Congrés... l'Estatut.

#36 Segimon, Barcelona, 07/10/2008 - 00:13

Oh, gràcies, Bono, per deixar-nos ajudar als pobres i per poder parlar en espanyol al Congrés . Ja hem entes la seva postura sobre el finançament autonòmic i sobre la pluralitat lingüística de l'estat... Una postura ultraespanyolista - com si no ! -

#35 Pep, Vallès, 06/10/2008 - 20:48

El 2008 la despesa de la Generalitat ha estat de 4.819 €/habitant.
Extremadura 5.072 €/habitant.
253 euros més. Clar, es que nosaltres, com que som rics, amb menys ja passem, no?

#34 Ramon, Barcelona, 06/10/2008 - 20:25

Pepe Bono no és gaire menys enemic de Catalunya que un Giménez Caballero, un Moncho Borrajo, un Francisco Franco o un Arcadi Espada.