Publicitat
Política · 27 de Setembre de 2013. 08:39h.

Bono també al·ludeix al nazisme

"No comparo, però quan a Alemanya va començar a ser sospitós ser alemany i jueu les coses van anar malament"

Bono també al·ludeix al nazisme

Bono, durant l'entrevista

L'exministre socialista, José Bono, ha assegurat que els catalans "no tenen dret a decidir si s'independitzen d'Espanya". Bono, en una entrevista al programa El debate de TVE, ha dit que no existeix "el dret a decidir si un se salta un semàfor en vermell".

"No ho comparo i només un babau confondrà les meves paraules, però quan a Alemanya va començar a ser sospitós ser alemany i a la vegada jueu, les coses van començar a anar malament", ha assenyalat per dir que tampoc no ha de ser "sospitós ser català i espanyol".

L'exdirigent del PSOE, ha carregat també contra el PSC. I és que considera que "els tripartits de Maragall i Montilla van ser un greu error que han contribuït a la situació actual".

Bono, en aquest sentit, creu que els socialistes catalans, arran del pacte amb ICV i ERC, van col·laborar "a radicalitzar els moderats".

"El més antic i ranci és voler la secessió, el més modern és voler la unitat", ha insistit sobre el procés sobiranista. A més, ha titllat els independentistes de "trabucaires".

També ha tingut paraules per a la direcció d'ERC, la qual, segons ha dit, ha "convertit el president de la Generalitat en una espècie de coet que no sap on explotarà". "Que no s'oblidin els catalans que van votar la Constitució amb un percentatge més gran que la resta d'Espanya", ha explicat.

Bono, d'altra banda, ha assegurat que Pere Navarro "abans de demanar l'abdicació del Rei s'hauria de plantejar la seva". Això ho ha dit tot recordant la davallada del socialistes a Catalunya. "El PSOE tindria més vots a Catalunya que el pobre 14% del PSC", ha dit.

També ha proposat un gran pacte entre PP i PSOE per fer front als grans problemes de l'Estat. L'exministre ha assegurat que de moment no es planteja tornar a la primera línia política.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#27 Núria, Vallès Occidental, 29/09/2013 - 23:21

Jueus-alemanys?. Els jueus sempre han estat apàtrides. Per això canvien de país cada 50/60 anys.

#26 Pope, BCN, 29/09/2013 - 19:04

Sr. Bono, quina poca originalitat. Totes aquestes animalades ja són velles. No vol parlar del odi dels govers espanyols contra Catalunya? Però ara, vostès, els politics, culpables de les continues travetes al nostre país, ens insulten amb uns mots impropis d´una clase politica digna. A casa, senyor.

#25 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 28/09/2013 - 07:25

Sr Bono, ser català i espanyol no és sospitós de res, excepte de caducitat. No es tracta del que ets sinó del què vols ser. La majoria de catalanistes hem estat contents de ser espanyols durant molts anys, fins que demagogs com vosté ens ho han fet avorrir.

#24 Oriol2, BCN, 28/09/2013 - 00:41

Només per fer aquesta comparació tan idiota, no l'haurien de deixar sortir en programes seriosos. A més, a l'Alemanya nazi no era sospitós "ser jueu i alemany", a l'Alemanya nazi hi havia odi contra els jueus de qualsevol nacionalitat, a seques.

#24.1 Oriol3, Barcelona, 28/09/2013 - 12:25

I d'on va surtir aquest "odi" dels alemanys contra els jueus?. Com és que els jueus han tingut problemes a tots els països per on passat?. Com ens explicaries tu aquesta "necessitat" que teniu de canviar de país cada 50 ó 60 anys?.

#24.2 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 28/09/2013 - 17:45

D'on va sorgir? De l'enveja pels seus bens. L'antisemitisme té sempre un orígen econòmic disfressat d'ideologies religioses o socials. Els jueus alemans estaven molt ben integrats en la seva societat fins que els nazis van començar les campanyes contra ells.

#24.3 Oriol3, Barcelona, 30/09/2013 - 12:06

Ara ho entenc, Ripoll, o sigui que cada cop que buideu un país, aneu a envejar els bens dels altres?. Vols dir que us queden gaire països, vull dir per envejar i buidar?.

#23 Josue, hhg, 27/09/2013 - 18:51

Presentese a las elecciones catalanas, señor Bono. Cataluña le necesita, aunque con usted Alicia y Rivera se deberían pelear por un ímfimo 10% de los votos.