Publicitat
Política · 3 de Juny de 2021. 15:06h.

Borràs avisa un diputat de Vox que "li apagaré el micròfon"

Joan Garriga li replica que "les al·lusions les responc jo, no vostè"

La presidenta de Parlament, Laura Borràs, ha avisat el diputat de Vox, Joan Garriga, que "li apagaré el micròfon" durant la sessió plenària d'aquest dijous. El xoc s'ha produït durant un intercanvi d'apreciacions després que Garriga demanés la paraula per al·lusions.

Abans de donar-li la paraula, Borràs li ha volgut contextualitzar les paraules de la diputada d'Esquerra Jenn Díaz, però el portaveu de Vox ha replicat a la presidenta de la cambra catalana que "si no li importa, les al·lusions les responc jo, no vostè". "Si vostè es vol sentir al·ludit quan ha parlat de 'grup feixista', té vostè la paraula", li ha etzibat ella.

- Laura Borràs: Sí, senyor Garriga, per què em demana la paraula?

- Joan Garriga: Ja me l’ha concedit abans, m’ha dit que quan acabés la intervenció ja la podria tindre.

- Laura Borràs: Sí.

- Joan Garriga: Ho he dit abans, l’article 87. Per al·lusions al grup parlamentari, en concret Vox, i jo soc el seu representant, i m’ha dit que me la donava ara. Doncs me la prenc, si no li sap greu.

- Laura Borràs: Sí, li vull fer l’aclariment només, que la diputada, quan ha fet esment en concret del grup parlamentari Vox, ha fet esment per dir textualment: 'Des del nostre grup parlamentari no esperem res de Vox', ho he notat textualment.

- Joan Garriga: Si no li sap greu, les al·lusions les responc jo, no vostè.

- Laura Borràs: No, no. Disculpi’m, és que encara no li he donat la paraula. De moment, la paraula la tinc jo, i li estic dient: Per què em demana la paraula?, i vostè em diu: 'Per al·lusions', i jo li recordo el que vam parlar a la Junta de portaveus, perquè vostè hi era, de en quin context donaríem per al·lusions, i per tant, li pregunto si les al·lusions són per aquesta frase que ha dit la diputada Jenn Díaz, perquè si és per aquesta frase que ha dit la diputada Jenn Díaz…

- Joan Garriga: …és un grup feixista, racista, i que no està a favor dels drets humans.

- Laura Borràs: Disculpi’m, perquè estava parlant jo i li dic, senyor Garriga. Senyor Garriga, senyor Garriga, senyor Garriga, no té la paraula; sinó, li apagaré el micròfon. Estic jo fent ús de la paraula. Escolti’m i quan jo li doni la paraula, parli. Li dic. Li he dit que li donaria torn d’intervenció per al·lusions. Li contextualitzo. En el context de la Junta de Portaveus, vam explicar en quin moment donaríem la paraula per al·lusions i no entraríem en una cadena d’al·lusions perpètues. Hi ha altres grups parlamentaris que han estat esmentats pel seu nom. Li contextualitzo en quin context la senyora Jenn Díaz ha parlat del grup parlamentari Vox. Si vostè es vol sentir al·ludit quan ha parlat de 'grup feixista', té vostè la paraula. (Aplaudiments.) Per espai d’un minut.

- Joan Garriga: Sí, la prenc la paraula, perquè també ha dit que la interpel·lació del meu company ha fet al·lusions al racisme, quan jo crec que el Sergio Macián no ha parlat de raça en cap moment. Miri, demano una rectificació a la senyora diputada Díaz, perquè el meu partit no és feixista, és demòcrata. El nostre partit condemna totalment la violència contra les dones, contra els homes i contra els nens i, per suposat, defensem els drets humans, con lo cual, senyora Díaz, li reclamo una rectificació.

garrig.jpg

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Sergi, Bcn , 04/06/2021 - 15:48

Vaya con la imputada....

#9 BEJOTA, bcn, 03/06/2021 - 21:21

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, .En 2019 hubo cuatro elecciones en Cataluña y , en todas, el separatismo perdió más de 300 mil votos.
YA NO SE PUEDE TAPAR A VOX.

#8 BEJOTA, bcn, 03/06/2021 - 21:19

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.En 2019 hubo cuatro elecciones en Cataluña y , en todas, el separatismo perdió más de 300 mil votos. LA CENSURA ,¿EH?

#7 Sin el video de la..., Terrassa, 03/06/2021 - 18:13

... intervención anterior, no se puede saber si a reclamación procede, o no. Eso sí, si en la intervención anterior se ha dicho algo de VOx, que eso aprece, y aglo de fascismo, que eso parece, pues tiene toda la pinta de que en la intervención anterior han querido enlazar VOX y fascismo. Todo esto, sin ver el video inicial, por supuesto.

#6 Inasio, La La Land, 03/06/2021 - 18:10

Esto es puro matonismo institucional. No me apaña mucho Vox, pero lo de la giganta es chulería y abuso. A ver cómo le va en el trullo, groga.