Publicitat
Política · 5 de Juliol de 2022. 21:02h.

Borràs cobraria la pensió de jubilació si arriba als dos anys al càrrec

La presidenta del Parlament ha presentat tota mena de recursos per a retardar el judici

Borràs cobraria la pensió de jubilació si arriba als dos anys al càrrec

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha demanat al TSJC que consulti el Tribunal Constitucional si la pot jutjar un jurat popular, malgrat que estan exclosos en els casos de prevaricació. Si aconseguís el seu objectiu, el procés s'allargaria en el temps.

Borràs va ser investida Presidenta del Parlament de Catalunya amb els vots de Junts i ERC el 12 de març del 2021. Per poder cobrar pensió vitalícia necessita arribar com a presidenta de la cambra catalana fins al 12 de març del 2023.

En efecte, la llei 2/1988, de 26 de febrer, indica a l'article 2, que “els expresidents del Parlament que haguessin ostentat el càrrec durant dos anys com a mínim en arribar a l'edat de seixanta-cinc anys tindran dret a percebre una pensió vitalícia consistent en una assignació mensual igual al 40 per 100 de la retribució mensual corresponent a l'exercici del càrrec de president del Parlament”.

Per tant, Laura Borràs, en cas d'arribar fins al mes de març vinent com a presidenta, cobraria de pensió el 40% dels 155.570 euros que percep actualment.

En el seu darrer record, a través dels seus advocats Gonzalo Boye i Isabel Elbal, demana a l'escrit que sigui un jurat popular qui la jutgi perquè “creiem que el jutge natural de tot poderós no és cap altre que el ciutadà que l'ha encimbellat aquesta posició".

"No sembla compatible amb els postulats d'igualtat davant la Llei que els qui més protecció tenen -en molts casos fins i tot aforament- i els que més poder ostenten i exerciten -funcionaris, autoritats i jutges- tinguin, a més, una segona protecció consistent a estar exclosos de l'enjudiciament per part dels ciutadans", en els casos de prevaricació, apunta.

Segons els advocats de Borràs excloure el delicte de prevaricació en els judicis amb jurat popular "manca de qualsevol tipus de justificació no ja tècnica sinó, fins i tot, en matèria de política criminal”.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#27 Alejandro, Santa Coloma de Gramanet , 06/07/2022 - 18:34

Y si sale culpable también habría que pagarle la pensión a una delincuente

#26 Soloesmiopinion, Tabarnia, 06/07/2022 - 18:29

¿Que esperabais de alguien que milita en Junts X Cash

#24 Carlos Gomez, tengo un amigo en Balay, 06/07/2022 - 12:51

No se perque us sorpreneu tant amb aquesta Barbie Superstar

Qui es Doña Tachenko ho va deixar ben clar a la seva curta pero memorable radiografia al debat d´investidura de Pulgarcito el perspicaç entomoleg Alejandro Fernandez :

https://www.youtube.com/watch?v=kOAt70y4jEg

A sus pies doña Tachenko, a sus pies.

#23 Yomismo, Sevilla, 06/07/2022 - 11:59

Ignacio Garriga exige la dimisión de Laura Borràs "por uso partidista de las instituciones"

https://www.youtube.com/watch?v=xhG6P1hupZc

#22 A., Barcelona, 06/07/2022 - 11:39

Pocavergonya i miserable que s'embolica en la bandera. Res de nou. Ni a Madrid, ni a Brusel.les ni a Washington els polítics li prenen el pel a ningú. Tots són iguals. Menys a Catalunya on encara hi ha cents de milers de "genis" que la recolzen mentres somien amb Ítaca, Kosovos i DUI's.