Publicitat
Política · 10 de Novembre de 2022. 10:51h.

Borràs contracta un ultra condemnat per assassinat

Emilio Hellín va estar implicat en la mort de Yolanda González

Borràs contracta un ultra condemnat per assassinat

La presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha encarregat a l'integrant de la ultradretana Fuerza Nueva, Emilio Hellín, l'informe pericial clau per defensar-la en el judici per corrupció que afrontarà els propers mesos, segons informa eldiario.es.

Emilio Hellín –ara anomenat Luis Enrique– va ser condemnat pel segrest, tortura i assassinat el 1980 de la jove estudiant de 19 anys Yolanda González.

L'Audiència Nacional va condemnar Hellín el 1982 a 43 anys de presó per disparar dos trets que van acabar amb la vida de González, militant del Partit Socialista dels Treballadors, sota el pretext erroni que era membre d'ETA.

El 1987, aprofitant un permís penitenciari, Hellín es va escapar al Paraguai, on la Interpol el va detenir el 1989. Un any després va ser lliurat a Espanya i internat de nou a la presó.

En el cas de Borràs, l'informe que firma Hellín busca anul·lar les proves que incriminen la líder de Junts. Es tracta dels correus electrònics que els Mossos d'Esquadra van obtenir dels ordinadors d'un altre dels acusats del cas, l'amic de Borràs Isaías H., a qui la dirigent independentista va concedir a dit diversos contractes menors a la seva etapa al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

“El pressupost ha de quedar com si fóssiu professionals independents pels totals, que no poden superar, com ja saps, els 18.000+IVA. Si veuen que el que s'ha fet és fraccionar un encàrrec complet en diferents paquets és quan aleshores pensen que hi ha una infracció. La qüestió és fraccionar, doncs, cadascun dels conceptes perquè quedi clar que són com a parts que cal anar acoblant conjuntament”, va escriure la presidenta de Junts a Isaïes H.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#30 La Bacallanera de Aglion, Badalona, 11/11/2022 - 19:58

Otra pillada entre Narcos, en qué estará metida la Borrás?.

#29 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 11/11/2022 - 16:17

Vaya gente más chunga se junta con la Borrás. Y ahora qué, qué dirán las abuelitas de la meridiana. Esto es muy peligroso, presidenta del club de fans, ayude a la muchacha.

#28 Flanagan, Tabarnia City, 11/11/2022 - 14:35

Como el felón no meta mano vas a la trena... que visto lo visto esta aún se salva,al tiempo.

#27 Nombre de César Tengo , El Prat de Llobregat, 11/11/2022 - 07:34

Cuando conviene el odio se torna en colaboración, más que nada de aquí a más allá del Ebro.
El perito debe ser el number one en lo suyo, porque tanto hablar de falta de democracia, represión y ahora aparece esto.
Seguro que marketing político: pelillos a la mar que si la cosa no chuta vete tu a saber que puede pasar con la carrera política.

#26 Luigi., Barcino, 10/11/2022 - 21:46

A Boye se le ha olvidado que la investigación comenzó por una reveladora llamada telefónica de su amiguito. Los correos,que Boye pide invalidar. no hacen mas que corraborarla.